Džakobi Majers (©AFP)
Džakobi Majers (©AFP)

Svi u end zonu: Prekinuta najduža aktivna tačdaun „suša“ u NFL

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 11:00

Zanimljiv momenat desio se u poslednjoj četvrtini utakmice između Nju Ingland Petriotsa i Klivlend Braunsa (45:7) odigrane ovog vikenda…

NFL timovi uveliko se takmiče u regularnoj sezoni, koja polako, ali sigurno ulazi u ključan deo, kada ekipe obezbeđuju plasman u plejof, ili ostaju bez istog. Posle deset nedjelja kristalisale su se ekipe koje streme ka najvišem plasmanu, neke su neočekivano razočarale, a neke su nastavile kontinuitet loših rezultata koji ih prate godinama unazad.

U moru zanimljivih detalja koji su se desili tokom ovog vikenda, jedna stvar okupirala je pažnju većinske NFL javnosti u SAD – hvatač Nju Ingland Petriotsa, Džakobi Majers, konačno je postigao prvi tačdaun u ligi. Taj podatak sam po sebi ne bi bio preterano važan da Majers nije držao svojevrsni „rekord“ u svojim rukama, kao aktivni igrač sa najviše uhvaćenih lopti (134), i osvojenih jardi bez postignutog tačdauna. Igrač koji igra treću sezonu u dresu Patriota, bivši kvorterbek u srednjoj školi koji je konvertovan u hvatača, a zatim kao nedraftovani ruki zadužio opremu Patriota, već godinama predstavlja jedno od napadačkih oružja ekipe iz Masačusetsa. Često je znao da „pomera lance“, osvaja bitne jarde, čak i baca pasove ka saigračima za tačdaun, ali jedna kategorija mu je do juče konstantno falila u statističkoj arhivi – tačdaun postignut hvatanjem. Mnogi aktivni igrači na hvatačkim pozicijama su daleko manje čekali na svoj prvi „spajk“ lopte u end zoni, dok je „šesnaestica“ Patriota tu čast dobila juče nakon pasa Brajana Hojera za 11 jardi, u trenutku kada je meč između Patriota i Klivlenda uveliko bio rešen.

Izabrane vesti

Koliko je ovaj momenat bio značajan za njega samog, ali i za tim i javnost širom lige, najbolje pokazuje slavlje na terenu, i viralni upisi na mrežama koji su obeležili ovaj interesantan događaj.

PIŠE: Ognjen VUČELJIĆ


tagovi

NFLNju Ingland PetriotsKlivlend Brauns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara