Team Spirit i MOUZ u četvrtfinalu PGL Copenhagen Majora!

Vreme čitanja: 5min | sub. 23.03.24. | 12:41

Novosti iz sveta esporta

Team Spirit i MOUZ su sa ukupnih 3:0 prošlji dalje kao prva dva tima koja su obezbedila mesto u plejof završnici PGL Copenhagen Majora.

MOUZ je naneo ekipi Complexity jedan od najtežih poraza koji smo do sada videli u CS2 esportu, ponizivši američku ekipu koja je uzela samo tri runde za ceo meč. 

Izabrane vesti

Iako je samo dan ranije Complexity pružio dobar otpor i savladao Heroic, oni su protiv MOUZ-a izgledali kao amaterska ekipa, a razlika u kvalitetu je bila enormna. 

Jimi "Jimpphat" Salo je predvodio svoj tim sa 34-11 skorom, 114.6 štete po rundi i 2 rejtingom, a da ja pred nama meč koji će se brzo završiti je bilo jasno već kada je MOUZ "oteo" protivnički pik Overpass izgubivši samo jednu rundu.

Adam "torzsi" Torzas je obeležio prvu mapu sa neverovatnih 135.8 šete po rundi i 2.28 rejtingom uz 22 fraga, a MOUZ je izgubio samo jednu rundu na CT strani, i nakon što su uzeli pištolj rundu u nastavku rutinski završavaju posao u narednoj rundi.

Ancient je tekao sličnim tokom, ovoga puta MOUZ je otvorio meč na T strani uz identičan 11:1 skor, a sve što je mogao Complexity je da uzme još jednu utešnu rundu u nastavku nakon čega MOUZ stavlja tačku na Ancient 13-2 pobedom. 

Team Spirit i Natus Vincere su odigrali dosta zanimljiviji meč, u kom je Na'Vi uspeo makar jednu mapu da otme najboljem timu sveta, doduše vanserijski neverovatnom izdanju Justinasa "jL" Lekaviciusa koji je napravio 40 fragova, prosečnih 136.7 štete po rundi i ostvario 1.89 rejting protiv nekada se čini nezaustavljivog Spirita.

Na'Vi koji je prethodno savladao G2 na Nuke je nastavio sa dobrom igrom na ovoj map, ali nakon 16-13 pobede na Nuke usledila su dva brza poraza u nastavku.

Spirit je odneo Ancient rezultatom 13-9. Na T strani su ostvarili 8-4 prednost koju su održavali u nastavku, a na Mirage su imali blagu 7-5 prednost na poluvremenu, da bi u nastavku ubacili u petu brzinu i prepustili samo dve runde rivalima za 13-7 pobedu.

Team Spirit i MOUZ će sada zasluženo imati dva dana odmora duže da se pripreme za izazove koji ih očekuju u završnici šampionata.

C9 pobedio G2, FURIA i MongolZ ispali sa Majora

G2 Esports će od danas igrati za opstanak na Majoru nakon što su doživeli drugi uzastopni poraz, ovoga puta protiv Cloud9, dok su se od Majora oprostili ekipe FURIA i MongolZ koje su izgubile u duelima 0-2 timova.

Dobar start G2 je vrlo brzo pao u zaborav nakon dva vezana poraza protiv Na'Vi i Cloud9. I dok je Na'Vi sada već redovan pobednik u okršajima protiv G2, u duel sa C9 su ušli kao veliki favoriti, ali tu ulogu nisu uspeli da opravdaju.

Iako se igrala samo jedna mapa, G2 je dopustio da to bude ubedljivo najbolja mapa Cloud9 po statistikama u poslednja tri meseca, Anubis, na kojoj imaju neverovatnih 83% pobeda. C9 je pokazao zašto se tako dobro snalaze na mapi, izvukli su nerešeno na poluvremenu igrajući slabiju CT stranu, da bi u nastavku lako izašli na kraj sa G2 i slavili 13-9 rezultatom. 

U pobedničkim redovima najbolji je bio Denis "electroNic" Sharipov sa skorom 26-12, 122.2 štete po rundi i 1.85 rejtingom, dok je u G2 posebno podbacio Ilya "m0NESY" Osipov koji je završio meč sa ubedljivo najlošijom statistikom u timu, uključujući 11 fragova, 43.3 ADR skorom i 0.68 rejtingom.

Kao najveće iznenađenje među rezultatima 1-1 ekipa se definitivno pokazao ubedljiv 13-1 trijumf Eternal Fire protiv najbolje rangiranog tima sveta po HLTV rang listi, ekipe FaZe Clan. Turski sastav je potpuno nadigrao FaZe u svakom segmentu igre na mapi Overpass i demonstrirao zaista sjajan kvalitet igre koji će morati da prenesu i na Bo3 mečeve ukoliko žele do četvrtfinala.

U preostalim mečevima nismo videli iznenađenja, Vitality je savladao Imperial 13-9 na Overpass, a VP 13-6 Heroic na mapi Ancient.

Azija je ostala bez svog poslednjeg predstavnika na turniru, sastav MongolZ se hrabro borio i tek nakon tri produžetka na odlučujućoj trećoj mapi izgubio od paiN Gaminga (13-9 Mirage, 10-13 Nuke, 19-22 Inferno).

ECSTATIC je savladao FURIU 2-1 i time spasao G2 i FaZe od međusobnog okršaja u narednoj rundi (13-7 Overpass, 14-16 Inferno, 13-7 Ancient). Oni će danas igrati za opstanak protiv G2.

Raspored četvrtog kola:

2:1 timovi

Eternal Fire - Virtus.pro

Complexity - Vitality

Cloud9 - Natus Vincere

1:-2 timovi

Imperial - FaZe Clan

ECSTATIC - G2 Esports

Heroic - paiN Gaming

G2 pregazio FURIU u prvom kolu, Vitality i FaZe izgubili

G2 Esports je otvorio glavnu fazu PGL Copenhagen Majora ubedljivom 13-3 pobedom protiv brazilske ekipe FURIA, Heroic je u derbiju prvog kola nadigrao FaZe, a Eternal Fire je nastavio sa dobrim igrama i iznenadio favorizovani Vitality.

U prva dva meča videli smo tesne pobede favorita, MOUZ je uspeo da se povrati na mapi Overpass i jedva savlada ECSTATIC 13-11, dok je Na'Vi bio bolji rezultatom 13-10 od ekipe TheMongolz.

Prva iznenađenja smo videli u narednoj rundi mečeva. Vitality je još jednom slabo startovao turnir na koji su došli kao favoriti, a EternalFire je bolje odigrao i zasluženo odneo 13-10 pobedu na Infernu. Istu mapu smo gledali i u meču Imperial - Virtus..pro u kom je brazilska ekipa potpuno nadigrala Ruse za 13-6 pobedu.

Complexity je uspeo da slavi 13-9 protiv paiN Gaminga na Vertigu, a FaZe i Heroic su odigrali Ancient u derbiju u kom je Heroic još jednom nadmašio očekivanja, odigrao veoma solidno u svim segmentima igre i na kraju pobedio 13-10. 

G2 je podsetio navijače kako to izgleda kada su sve zvezde tima raspoložene i oduvao protivnike za svoju prvu pobedu. Otvorio je G2 meč sa 8-0 serijom pre nego što je FURIA uzela tri utešne runde, a za kraj prvog poluvremena m0NESY je napravio Ace i srušio nade protivnika.

U nastavku G2 je uzeo preostale četiri runde, a neverovatan podatak je da su čak tri igrača završila sa rejtingom 1.80+, m0NESY sa 1.95, NiKo je ostvario 1.85 rejting, a huNter- 1.80. 

U poslednjem meču prvog kola Spirit je slavio 13-7 u velikom CIS derbiju protiv Cloud9.

Parovi drugog kola:

1:0 timovi 

Team Spirit - Imperial Esports

MOUZ - Eternal Fire

Complexity - Heroic

G2 Esports - Na'Vi

0:1 timovi

FaZe Clan - FURIA

Vitality - The MongolZ

Virtus.pro - paiN Gaming

Cloud9 - ECSTATIC


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara