""
""

Ultra Botas je Srebrnom strelom pokvario štopericu!

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.03.17. | 09:18

Vozač Mercedes AMG Petronasa je na Katalunji bio najbrži i to na ultramekim pneumaticima

U naslovu stoji reč “ultra”, ali ne zbog stilizacije, već zbog tehničke specifikacije guma na kojima je Valteri Botas osvojio najbolje vreme u Španiji. Naime, novi vozač Mercedes AMG Petronasa na štoperici je ostavio 1:19.705 sekundi u najbržem krugu i to na ultramekim gumama! Drugo mesto pripalo je Sebastijanu Fetelu koji je najbrži krug vozio za 1:19.952 sekundi.

Izabrane vesti

Danijel Rikardo je za Red Bul osvojio treće vreme na mekim gumama  u vremenu od 1:21.153 sekundi sa izvoženih 48 kompletnih krugova. Četvrta pozicija pripala je Džolionu Palmeru koji vozi za Reno, a koji je na početku test sense imao manju nezgodu i izletanje sa staze. Peto mesto zauzeo je Hulkenberg, šesto Markus Erikson, dok je favorizovani Luis Hamilton uspeo da postigne tek sedmo vreme. Britanac je za timskim kolegom kasnio više od dve sekunde, odnosno čitavih 2,385 sekundi.

Zbirna ocena je da prvi zvanični test u Španiji pokazuje da se razvija sve veća konkurentnost između Mercedesa i Ferarija. Naravno, tu je i Red Bul, pa ne bitrebalo da čudi ukoliko na narednim testovima budemo u prilici da gledamo ova tri tima u trci koja u konačnom plasmanu lomi poredak sa razlikama i manjim od pola sekunde.

(Foto: Action Images)


tagovi

Danijel RikardoFerariFormula 1Luis HamiltonMercedes AMG PetronasNiko HulkenbergRed BulSebastijan FetelValteri Botas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara