""
""

Uvređena mlada: Getlin bojkotuje britanske novinare

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.15. | 14:54

Američki sprinter teško podneo poraz od Juseina Bolta i reakcije brojnih svetskih komentatora

Američki sprinter Džastin Getlin odlučio je da bojkotuje britanske medije u znak protesta zbog navijačkog komentarisanja u finalu trke na 100 metara na šampionatu sveta u Pekingu, koju je završio kao drugi.

Getlin je saopštio da će do kraja šampionata sveta bojkotovati novinare Bi-Bi-Sija i ostalih britanskih medijskih kuća, znog njihove naklonosti Jamajkancu Juseinu Boltu, koji je u finalu za stotinku bio brži i tako odbranio titulu.

Izabrane vesti

Finale u Pekingu bilo je u nekim medijima okarakterisano kao "sudar dobra i zla", i kao "bitka za spas duše atletike".
"On je odbranio titulu, svoj ugled, a možda je čak spasao i sam sport", rekao je komentator britanske TV stanice Stiv Krem, posto je Bolt ušao u cilj u vremenu 9,79, za stotinku pre Getlina.

Getlinov menadžer - i sam bivši sprinterski as Renaldo Nijemaja, rekao je da su britanski medijii bili "krajnje neprijatni prema Getlinu".
"Džastin i ja verujemo da su britanski mediji i novinari bili krajnje neprijatni prema njemu. O njemu ništa pozitivno nije rečeno", rekao je Nijemaja za "Gardijan".

On je naglasio da Getlin zbog sopstvenog dostojanstva i samopoštovanja oseća da je najbolje da ne priča sa britanskim novinarima.
„On je izuzetno pogođen ovim napadima. Kao ljudska biće, trebalo bi da budemo bolji, a BBC bi trebalo da izveštava bez navijanja", rekao je Nijemaja.

Getlin je u karijeri dva puta bio suspendovan zbog dopinga - prvi put 2002. na dve, a 2006. na četiri godine.

Otkako se vratio na stazu 2010, Getlin je sa svakom trkom bio sve brži, a do poraza u finalu na 100 metara protiv Bolta u Pekingu, on je bio nepobeđen na 29 trka i u 33. godini uspeo je da obori lični rekord - na mitingu u Dohi rezultatom 9,74 sekunde.

Getlin je je ranije ove godine u intervjuu za Sports ilustrejted rekao da nije fer što ga nazivaju "dvostrukim doping prekršiocem",
"Tome nema kraja, Odslužio sam svoju kaznu, nije me bilo četiri godine i evo - i dalje me kažnjavaju za ono što se dogodilo pre bukvalno deset godina", rekao je Getlin.


tagovi

Jusein BoltDžastin Getlinatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara