"MIROSLAV RADULJICA OKRUŽEN IGRAČIMA SAD"
"MIROSLAV RADULJICA OKRUŽEN IGRAČIMA SAD"

UŽIVO Dan 15. u Brazilu: Kraj! Srbija - SAD 66:96

Vreme čitanja: 7min | ned. 21.08.16. | 22:31

Pratite uz nas sva dešavanja iz Rio de Žaneira...

MIROSLAV RADULJICA OKRUŽEN IGRAČIMA SAD

Amerikanci su osvojili zlato u susretu sa Orlovima. Opširnije pročitajte OVDE.

Izabrane vesti

Šteta. Srbija je zaslužila pohvale. Amerikanci su u ovom trenutku bili bolji.

40. minut - Nedović se razigrao. Uposlio je lucidno Mačvana, kome nije bilo teško da ubaci loptu u koš. Opet precizan Nedović. Ali Barns uzvraća. Sada se svaki igrač SAD upisao u listu strelaca. Mačvan je pogodio bacanja. Sada je minus 30, a tako će i ostati. Amerikanci su stali i čekaju da istekne vreme. Kraj meča - 66:96.

38. minut - Nikako da uđemo u kontinuitet, Bogdan je lako pogodio, a potom pogrešio početnički. Tako je večeras svaki naš as delovao. Sada odlična akcije Jokića i Nedovića. Tako je trebalo da se igra - jednostavno. Trojka Nedovića. Njegov deveti poen - 57:92.

36. minut - SAD ne spušta nogu sa papučice za gas. Batler zaustavlja Simonovića blokadom, ali onako, sa autoritetom. Znali smo da će biti teško, ali nije lako videti deficit od 41 poena nekoliko minuta pre kraja - 47:88.

34. minut - Izašao je Teodosić. Ovacije i za našeg asa sa tribina dobro ispunjene dvorane. Jokić je ubacio dugu dvojku. Preko ruke Kazinsa. Serija promašaja na obe strane. Derozan, Lauri, Jović... Sada uspešan Derozan. Vidi se da Ameri žele stotku. Alej up u režiji Džordža i Derozana. Mi se ovde ne pitamo ništa - 47:88.

32. minut - Bore se Ameri kao da je 0:0. Lete po terenu. Imali su tri napada u jednom. Promašivali su spolja sve dok Lauri nije pogodio iz ćoška. Derozan menja Duranta. Ovacije za novu akviziciju Golden Stejta. Sa druge strane, Orlovi potpuno neorganizovani. Džordž dodaje jod dva poena sa penala - 43:84. 

30. minut - Kazins je zaradio faul, Raduljica je polovičan. Zakucavanje Kazinsa u kontri. Njegovih 13 poena. Zaleteo se Nedović na polaganje, lopta se izmigoljila iz obruča, ali je Jokić priseban. Minut odmora. Amerikanci su čvrstinom i agilnošću u odbrani poremetili naše igrače. Kraj treće deonice - 43:79.

28. minut - Provokacija Entonija. Zakačio je Kalinića po glavi, ali arbitri su bili nemi. Nikola nije mogao da se iskontroliše. Izgubio je živce i šutnuo reklamu. Dobio je tehničku i ujedno sa pet ličnih grešaka završio meč. Lauri pogađa - 40:75.

27. minut - Serija 9:0 SAD. Kazins je poentirao posle mnogobrojnih grešaka Orlova - 39:73.

25. minut - Durant sada i asistira. Tompson je realizovao lepu akciju. Dobra akcija i na drugoj strani. Bogdanović je lepo uposlio Mačvana. Ali, sada alej up u režiji Tompsona i Džordana. Meč podseća na egzibiciju. Ma, sve NBA zvezdama ide od ruke. Marković je promašio polaganje, a Tompson kažnjava iz ćoška. Minut odmora je zatražio Saša Đorđević. Nedović nezaustavljiv kada dobro startuje. Njegov prepoznatljivi brzi korak doneo mu je lake poene. Durant zaustavljen faulom i precizan sa linije penala - 37:66.

23. minut - Sada nam ništa ne ide od ruke. Promašujemo i zicere. Teodosić prekida tu negativnu pojavu i naskače za dva. Entoni se spetljao u napadu, pa napravio prekršaj. Nema bacanja, idemo u napad. Teodosić je sada fauliran. Okrenuo je Irvinga. Rampu je dobio Mačvan od Džordana. Zatvoren je reket Amera - 33:55.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Probudio se i Entoni. Pogađa spolja. Jokić se bori kao lav i dodaje dva poena na naš konto - 31:55.

20. minut - Teodosić je ušao u reket rivala kao kroz "sir" i pogodio, ali od Duranta ne može da se živi. Još jedna trojka večeras svemoguće NBA zvezde. Njegovih 24 poena. Teo je pokušao za tri, a Štimac u poslednjoj sekundi nije uspeo da valorizuje ofanzivni skok. Kraj poluvremena - 29:52.

18. minut - Jokić se osmelio i pogodio. Štimac je na parketu, zajedno sa Jovićem. Kazins fauliran. Bogdanović je izgubio živce. Precizan centar Sakramenta sa linije za slobodna bacanja - 29:47. 

17. minut - Ponovo bi svi samo da šutiraju. Klej Tompson pogađa dalekometni hitac, ali uzvraća Simonović. Imao je naš as još dva neuspela pokušaja. Durant se igra. Prošetao se solo prodorom do kraja. Lagano, za plus 20 - 25:45. 

15. minut - Neujednačen sudijski kriterijum. Takav je subjektivni osećaj. Teodosić je morao da bude nagrađen dodatnim bacanjem, jer je udaren po ruci prilikom pogotka. Arbitri su već u sledećem napadu svirali "lagan" prekršaj Raduljice nad Irvingom. Precizan plej Klivlenda. Marković je brzao, probao za tri, a onda mu je Durant objasnio kako se to radi. Njegov već 17. poen - 22:40. 

14. minut - Ali, ne lezi vraže. Durant opet pogađa trojku. Deluje nezaustavljivo. Marković šalje slabu, sporu loptu, Durant "čita" i zakucava sam u kontri, za publiku. Minut odmora traži Đorđević - 20:33.

13. minut - Snažnom odbranom SAD potpuno razbija napad našeg tima. Kazins je ponovo fauliran, i precizan sa penala. Kalinić je najzad prekinuo post. Dali smo koš posle skoro tri minita. Durant je precizan sa linije 6.75, ali uzvraća Stefan Marković je uzvratio istom merom - 20:28.

12. minut - Bogdanović greši odmah na startu drugog kvartala. "Telefonirao" je Džordžu, a as Amera lagano zakucava u kontri. Sada brzamo. Teodosić je imao racionalnija rešenja, ali se odlučio za dalekometni hitac. Nije pogodio. Raduljica odmah pravi faul, a Kazins odličan sa linije bacanja - 15:23.

KEVIN DURANT

10. minut - Bogdan neprecizan dva puta spolja, ali veći problem je statičnost u odbrani u narednom napadu. Kazins je poentirao bez ikakvih problema. Teo ima proble sa koncentracijom. Polovičan sa penala. Durant koristi prostor i trojkom kažnjava lošu postavku u defanzivi Orlova. Završena je prva deonica - 15:19. 

8. minut - Bogdanović je precizan sa penala, desetak sekundi kasnije Birčević polovičan. SAD se orijentisao na šut spolja. Za sada ih ne služi. Ali, skok u napadu im ide od ruke. Kazins se dokopao lopte posle Durantovog šuta van 6.75, i zaustavljen je prekršajem. I on je polovičan - 14:12.

6. minut - Rastrčali su se Ameri. Džordan je blokadom zaustavio Teodosića. Prethodno je Tompson pogodio dva puta sa linije za slobodna bacanja. Uzvratila je naša brada, Raduljica. Tompson nije znao šta ga je snašlo. Jović je imao sve vreme ovog sveta da pogodi trojku, ali nije uspeo. Majstorija Raduljice. Sam kao duh i efektan pogodak.

5. minut - Mačvan je najpre pogrešio i mogućio kontru i zakucavanje Duranta, ali se ispravio skokom u napadu i efektnim pogotkom - 9:7.

4.minut - Odlična akcija našeg tima. Lucidno dodavanje Markovića valorizovao je Raduljica. Amerikanci pokušavaju trojkom, na drugoj strani Teodosić naskače i pogađa za dva. Kalinića probija Durant i naše krilo pravi prekršaj. Srećom, Durant polovičan - 7:5

2.minut - Deandre Džordan je odlično skočio posle promašaja Duranta i pogodio uz faul. Nije bio precizan sadodatnog bacanja. Već smo izgubili loptu. Tompson realizuje kontru - 3:4.

1.minut - Počelo je. Prvi napad ima selekcija SAD. Odbranili smo se. Dobar u odbrani Marković. Teodosić je probio rivala i vratio Mačvanu spolja, i trojka - 3:0.

KOŠARKA: Vreme je za poslasticu... Uskoro počinje košarkaški klasik, okršaj Srbije i SAD. Spremite se...

RUKOMET: Danska je osvojila zlatnu medalju, pošto je u finalnom meču pobedila Francusku 28:26 (16:14).

ODBOJKA Brazil je šampion u muškoj odbojci! U finalu su Brazilci bili bolji od Italije - 3:0 (25:22, 28:26, 26:24).

ODBOJKA: Brazil je poveo sa 2:0 u setovima protiv Italije. Prvi set dobio je rezultatom 25:22, a drugi dosta teže 28:26. 

KOŠARKA: Španija se dokopala bronze. U bukvalnom smislu. Crvena furija je posle mnogo muke savladala Australiju 89:88 (23:17, 17:21, 27:26, 22:24) i zauzela treće mesto na turniru.

Opširnije pročitajte OVDE.

ODBOJKA: U 18.15 je na programu muško finale. Snege će da odmere Italija i domaćin Brazil.

KOŠARKA: Španija posle tri četvrtine vodi protiv Australije 67:64 u borbi za bronzu.

MARATON: Anđelko Rističević zavšio je najtežu atletsku disciplinu na Olimpijskim igrama. Više pročitajte OVDE

RUKOMET: Selekcija Nemačke osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Riju, pošto je savladala Poljsku 31:25 (17:13, 14:12).

Nemce je do pobede predvodio Tobijas Rajhman sa sedam golova, a jedan manje postigao je Uve Genshajmer. Najefikasniji u redovima Poljske bili su Kšištof Lijevski i Pržemislav Krajevski sa pet pogodaka.

U finali Olimpijskih igara sastaju se Danska i Francuska u 19.00.

MARATON: Keniji zlato. Elijud Kipčoge je Olimpijski zauzeće mesto na najvišem postolju rezultatom 2:08:44, drugo mesto zauzeo je Fejisa Lilesa iz Etiopije sa 1:10 zaostatka, dok je treči završio Gelen Rap 11 sekundi kasnije. Srpski predstavnik Anđelko Rističević trku je okončao na 119. mestu sa vremenom 2:30:17, ukupno 21:33 iza lidera.

KOŠARKA: Australija i Španija igraju meč za treće mesto. U toku je poluvreme. Posle dve deonice Furija vodi 40:38. Prvu četvrtinu Španija je rešila u svoju korist 23:17.

ODBOJKA: „Hladni rat“ za bronzu pripao je Amerima. Selekcija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Rusiju 3:2 (23:25, 21:25, 25:19, 25:19, 15:13), posle preokreta, u meču za treće mesto na Olimpijskom turniru u Riju.

(KVOTE: SRBIJA - SAD)

ODBOJKA: Počeo je meč za bronzu muškog odbojkaškog turnira u kome se sastaju SAD i Rusija. Veoma zanimljiv duel koji možete da pratite na RTS 2...

KOŠARKA: Dok iščekujete veliko finale košarkaškog turnira toplo vam preporučujemo fantastičan najavni tekst našeg kolumniste Marka Prelevića. Jedan od onih zbog kojih vas jeza dugo neće proći... 
(PRELAZZI: Igra za večnost)

A evo i malo informacija iz tabora Amerikanaca. Deluje da nas sada mnogo ozbiljnije shvataju nego pred prvu utakmicu u grupi, kada su nas dobili 94:91...
(Američka oda kapitenu: Teo može da nas sruši, on je Irving, Pol i Vestbruk u jednom)

ATLETIKA: Kao što rekosmo danas nema mnogo naših na borilištima, ali košarkaši nisu jedini. Pored njih Srbiju predstavlja maratonac Anđelko Rističević čija je trka startovala u 14.30. U narednim satima ispratićemo rezultat našeg takmičara...

RASPORED, nedelja

14.30: Maraton - Anđelko Rističević
20.45: Košarka - finale sa Amerikancima

Poštovani čitaoci MOZZART Sporta, dobar dan. Stigosmo i do ovog poslednjeg dana 31. letnjih Olimpijskih igra. Danas nema mnogo naših sportista na borilištima, ali ono što je najvažnije - biće učesici događaja dana, a to je svakako finale muškog košarkaškog turnira, kojim će biti spuštena zavesa na ovogodišnji Igre. Kao i svakog dana budite uz nas da ispratimo sva dešavanja u Riju...

(foto: Action Images)


tagovi

uživoRio 2016Olimpijske Igre 2016Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara