Mirko Vičević (© Star sport)
Mirko Vičević (© Star sport)

Vaterpolo savez Srbije osudio ponašanje Delija protiv Mirka Vičevića

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 11:05

Pokrenut i disciplinski postupak

Rezultat je bil 13:6, a verovatno ga se već danas malo ko seća. Nažalost. Jer u centar pažnje ovdašnje javnosti dospeo je zahtev navijača Crvene zvezde tokom utakmice njihovog vaterpolo kluba sa Šapcom da Mirko Vičević napusti funkciju šefa stručnog štaba.

Delije su u subotu veče na tribinama bazena „Milan Gale Muškatirović“ razvile transparent neprikladnog sadržaja. Na njemu je pisalo: „Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija“, dok su dolazeći ka Dorćolu pevale: „Delije, ajmo svi u glas, Mirko Vičević nikad deo nas“.

Izabrane vesti

Izazvalo je to mnogobrojne komentare u javnosti. Ne samo sportskoj. Otuda je i Vaterpolo savez Srbije, kao krovna organizacija, pod čijom je ingerencijom superligaško takmičenje, pokrenulo postupak povodom dešavanja na Dorćolu.

Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvek, apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne, verske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom, Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica verujući da se takvi događaji više neće ponavljati“, piše u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Podsetimo, Mirko Vičević je bio deo reprezentacije Jugoslavije koja je na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. osvojila zlatnu medalju, jedan od od najtrofejnijih crnogorskih vaterpolista svih vremena, po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, bio je selektor mlađih kategorija Crne Gore, kojoj je doneo zlato sa Prvenstva Evrope za juniore na Malti 2015.

Sredinom januara je promovisan u trenera Crvene zvezde. Inače je predsednik Hrvatskog društva građana Crne Gore sa sedištem u Kotoru. Izgleda da je to zasmetalo pristalicama crveno-belih.


tagovi

Mirko VičevićVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara