(©MN Press)
(©MN Press)

Veliki povratak nekadašnjeg šampiona, užičko Jedinstvo ponovo u Superligi

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.04.24. | 23:54

Plasman u najviši rang tim Vladimira Medenice izborio pobedom protiv Borca u poslednjem kolu

Ponovo će se Superliga igrati u Užicu! Posle sedam godina nekadašnji šampion vraća se u najjači rang. Jedinstvo je pobednik Prve lige Srbije i naredne sezone će biti član elitnog društva.

Bilo je dramatično, sve se rešavalo u poslednjem kolu - izabranice Vladimira Medenicu morale su večeras da pobede da bi otklonile sve dileme vezane za prvu poziciju.

Izabrane vesti

Bile su bolje od Borca iz Čačka - 3:1 (25:22, 19:25, 25:17, 25:17) i na taj način su došle do karte za najviši rang.

Novi Sad koji je bio do večeras drugi kandidat za plasman u elitu, moraće da potraži drugi put koji vodi kroz baraž. Sastaće se sa ekipom Radničkog, koja je bila pretposlednja u Superligi ove sezone.

Podsetimo, Jedinstvo je poslednji put igralo u elitnom domaćem takmičenju u sezoni 2016-2017. Posle toga je klub imao veoma teške momente. Uspeo je i da ispadne u Prvu B ligu. Sada u Užicu slave veliki povratak...

Jedinstvo je devet puta bilo šampion naše zemlje, a ima i osam osvojenih kupova.

Ove sezone je ostvarilo skor od 18 pobeda i četiri poraza, baš kao i drugoplasirani Novi Sad. Ali zbog većeg broja bodova Užičanke prolaze dalje. Plasmanu se veoma raduje ceo grad, a posebno nekadašnji kapiten naše reprezentacije Vesna Čitaković Đurišić, koja je kao sportska direktorka kluba uložila velike napore da do ovog uspeha dođe.


tagovi

Superliga Srbije u odbojciVesna Čitaković Đurišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara