""
""

VR 46 sindrom – Doktor je zaludeo Danijela Rikarda

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.17. | 15:08

Mentalna snaga italijanskog majstora točka je sportsko - psihološki fenomen za vozača Red Bula

Vozačima i motociklistima nije jasno kako mu sve to polazi za rukom. Valentino Rosi je prvu pobedu izvojevao daleke 1996. godine u Moto 3 konkurenciji na VN Češke. Sada gazi 21. Takmičarsku godinu, a u Asenu je osvojio 115. podijum svež, vedar i čio kao da godine njegovom telu ne znače ništa.

Izabrane vesti

To fascinira Danijela Rikarda, vozača Red Bula koji je vođen neverovatnim spletom okolnosti pobedio na VN Azerbedžana. Šta on misli o Doktoru?
“Rosi je 10 godina stariji od mene. Neko mi reče da je između njegove prve pobede i ove u Asenu prošla 21 godina“, kaže shićeno Danijel Rikardo koji je nedavno ugasio 28 rođendanskih svećica.


“On nikada nije umanjivao treninge. Mentalno je mnogo, mnogo jak! Obaveze van trke je uvek obavljao precizno, gotovo impresivno. Ono što me iznenađuje u vezi sa Valentinom je to što ne znam koliko obaveza uopšte ima… Kako taj čovek živi život, sve to pomnožite sa pedeset, i to vam je Valentino Rosi. Onda kombinujte sve to sa fizičkom stranom i kako se on takmiči sa momcima koji su mlađi od njega! E to je tek neverovatno“, rekao je Australijanac i povezao sebe sa Rosijevom sadašnošću.

„Kada budem morao da prekinem karijeru, mislim da će to biti zbog zamora celog tela. Možda i zbog toga što će trkanje izgubiti draž koju ima“, konstatovao je Danijel Rikardo.

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP, Action Images)


tagovi

Danijel RikardoFormula 1JamahaMoto gpRed BulValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara