Alesandro Mikjeleto (©CEV)
Alesandro Mikjeleto (©CEV)

Vratili se Podraščanin, Lavija i Mikjeleto - odmah se lakše diše

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 23:07

Trentino pobedio Moncu u trećem meču četvrtfinala plej-ofa i poveo 2:1 u seriji

Imali su odbojkaši Trentina kadrovskih problema na prethodnom meču protiv Monce. Alesandro Mikjeleto i Marko Podraščanin su izostali, dok je Danijele Lavija samo ušao u nekoliko navrata sa klupe. Takvu situaciju je Monca znala da iskoristi i dođe do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa.

Večeras se pomenuti trio vratio u startnu postavu, pa je četi Anđela Lorencetija bilo mnogo lakše na terenu. Monca je uspela da dobije prvi set, ali je Trentino naredna tri odigrao odlično i zabeležio bitnu pobedu - 3:1 (22:25, 25:18, 25:19, 25:19), posle koje ima vođstvo 2:1 u seriji. Naredni obračun koji može da bude i poslednji igra se 2. aprila.

Izabrane vesti

Kao i uvek kad je to potrebno, odgovornost je preuzeo kapiten Matej Kazijski. Iskusni as je nanizao 21 poena i bio je najefikasniji u oba tabora. Pratio ga je Mikjeleto sa 19 poena - 17 iz napada, jedan blok, jedan as.

Srpski reprezentativac Srećko Lisinac je bio veoma zapažen sa 12 poena, uz visoke procente u napadu 12-9 (75 odsto). Zabeležio je i tri direktna bloka. Danijele Lavija je upisao 11 poena, a Marko Podraščanin šest. Rikardo Sbertoli je uspešno dirigovao igrom, a uspeo je da osvoji i dva poena.

Belorus Vlad Daviskiba je bio najbolji poenter u sastavu Monce sa 19 poena, a Stiven Mar je zaustavljen na 14.

U nedelju se igraju preostale tri utakmice. Modena i Verona imaju priliku da overe ulazak u polufinale, jer vode 2:0 protiv Pjaćence, odnosno Lubea. Serija se sigurno neće završiti za Peruđu i Milano, jer je kod njih trenutno rezultat 1:1.

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠE - ČETVRTFINALE PLEJ-OFA

Trentino - Monca 3:1 (u seriji 2:1)

Nedelja

17.00: Modena - Pjaćenca (u seriji 2:0)

17.00: Peruđa - Milano (u seriji 1:1)

18.00: Lube Ćivitanova - Verona (u seriji 0:2)

***u polufinale prolazi ekipa koja prva ostvari tri pobede


tagovi

Alesandro MikjeletoMarko PodraščaninSrećko LisinacTrentinoOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara