Nikola Rosić, Sanja Malagurski i Milan Vujko (OK Crvena zvezda)
Nikola Rosić, Sanja Malagurski i Milan Vujko (OK Crvena zvezda)

Vujko: Želimo da dodamo treću zvezdicu na naš dres i tako se pridružimo FK Crvena zvezda

Vreme čitanja: 5min | sre. 12.10.22. | 18:18

Crveno-bele odbojkašice su prvi put u istoriji stigle do pehara u Superkupu Srbije

Odbojkašice Crvene zvezde su pre tri dana prvi put u istoriji kluba osvojile Superkup. Pre toga su igrale tri finala, ali je tek iz četvrtog puta stigao i trofej.

U to ime klub je danas organizovao konferenciju za medije na kojoj su pričali potpredsednik Milan Vujko i direktor Nikola Rosić.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je ženski tim prošle sezone uzeo duplu krunu, a ovu takmičarsku godinu otvorio sa peharom Superkupa, čelnici kluba veruju da je to samo početak uspeha...

"Imamo veliki motiv da prišijemo i treću zvezdicu na naš dres i tako se pridružimo FK Crvena zvezda. Želimo da budemo rame uz rame sa njima. Trenutno imamo 28 titula, nadamo se da ćemo za dve sezone, zajedno sa našim navijačima, Rosić i ja biti svedoci osvajanju 30. Do tada ćemo nas dvojica načuti da šijemo", rekao je potpredsednik Crvene zvezde Milan Vujko. "Zadovoljni smo što je i ovaj trofej stigao u našu kuću. Upotpunili smo kolekciju, posle prva dva trofeja stigao je i ovaj treći, uskoro ćemo ga smestiti negde pored njih. Kada su u pitanju planovi za novu sezonu, nadam se da će nas odbojkašice obradovati ponovo sa tri trofeja, a istom se nadamo i u muškoj konkurenciji".

Crvena zvezda u muškoj i ženskoj konkurenciji ove sezone izlazi na evropsku scenu.

"Naši ciljevi se ispunjavaju. Osvojili smo ove predivne pehare, “trizlance” kako ih zovemo, jer smo do pre nekoliko dana imali blizance. Zvezda je veliki klub i osnovni cilj je bio da igramo na međunarodnoj sceni, ali i da tamo ostavimo neki pečat. Želimo da pokažemo odmah da imamo kvalitet kako za domaće, tako i za evropsko takmičenje. Iz godine u godinu verujem da ćemo sve više napredovati i podizati lestvicu u Evropi".

Osvrnuo se potom potpredsednik Crvene zvezde i na rad u mlađim kategorijama, odakle crveno-beli klub crpi talentovane igrače i igračice.

"Želimo da širimo našu crveno-belu porodicu. Iz podmlatka ćemo i praviti osnove kluba. Sada već imamo preko 700 klinaca u našoj školi odbojke, a svakim danom ih je sve više. Drago mi je da deca i njihovi roditelji prepoznaju energiju Crvene zvezde. Svi žele da budu deo uspeha ovog kluba. Siguran sam da ćemo do kraja ove sezone duplirati broj dece".

U klubu tvrde da finansijski dobro stoje i da je to preduslov za velike rezultate.

"Mi smo tu da finansije budu stabilne. Pokazali smo prošle sezone da taj deo posla znamo da radimo. Nemamo problema sa finansijama. Što se tiče Evrope, ne znam šta možemo da dobijemo, to nije fudbal da bismo računali na neka dodatna sredstva. Možemo da dobijemo novac od Odbojkaškog saveza Srbije da pokrijemo neke troškove, priliva iz Evrope u tom smislu nema".

Obaveza je više i u organizacionom smislu, jer će se obe selekcije boriti na tri fronta.

"Željno iščekujemo dodatne obaveze jer nam je to i bio cilj. Evropu dočekujemo sa osmehom. Imamo dodatni motiv kako za međunarodnu, tako i za domaću scenu. Zaokružio bih time da nam obaveze nisu obaveze, već zadovoljstvo".

S dobrim rezultatima reprezentativnih selekcija Srbije, potvrdio je Milan Vujko raste i broj zainteresovane dece za odbojku.

"Kada reprezentacija pravi dobre rezultate, onda je i želja dece jača da se bave tim sportom. Lepo je videti da i u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu imamo i jednu našu igračicu (Bojana Drča, dizač) iz prošle sezone. Pohvalio bih je kako je odigrala sve utakmice do sada, posebno ovu sa Poljskom. Zvezda dominira da tako kažem i u reprezentativnim dresovima. Verujem i da će to uticati da se poveća broj dece u našim mlađim kategorijama".

Seniorki i seniorke imaju veliku podršku od mlađih selekcija.

"Imali smo već našu decu na domaćim utakmicama i to je bilo fantastično. Mislim da na taj način pokazujemo pripadnost, da smo svi jedna porodica. Svima je bilo lepo, kako njima na tribinama, tako i igračima na terenu. Što se tiče evropskih utakmica, dece će sigurno biti u velikom broju", podvukao je Milan Vujko, potpredsednik OK Crvena zvezda.

Direktor Crvene zvezde Nikola Rosić nije krio zadovoljstvo ostvarenim u minulom periodu. Kvalitetan i naporan rad u pripremnom periodu, već je dobio obrise u vidu odličnih rezultata u obe konkurencije. Odbojkašice su uzele trofej, dok su odbojkaši zabeležili pobedu u prvom kolu Kupa CEV protiv Mladosti iz Brčkog. "Svakako sam zadovoljan što smo pred početak nove sezone pokazali da smo u dobroj formi. Skoncentrisani smo i motivisani za ono što nas očekuje u nastavku. Znamo šta nas čeka, pred nama je mnogo utakmica, motiva je na pretek. Imamo najviše ciljeve kako u ženskoj, tako i u muškoj konkurenciji. Obe naše ekipe su pokazale šta žele i koji su ciljeve u ovoj sezoni", rekao je Nikola Rosić.

Na startu sezone odbojkašice Crvene zvezde igraju protiv Partizana, a zatim slede evropski izazovi.

"Znamo da su utakmice sa Partizanom uvek teške, pokazalo se to i prošle sezone, gde smo kvalitetom bili iznad rivala. Opet, derbi uvek nosi posebne emocije, ali verujem u svoju ekipu i kvalitet. Ne sumnjam da ćemo to pokazati na terenu".

Uspehe na terenu, mora da isprati i menadžment kluba, što u današnje vreme nije lako. Sa trofejima je stigao i veći broj utakmica, organizacija je mnogo složenija na evropskom nivou, a sve to zahteva, novac, vreme, strpljenje i sposobnost.

"Znali smo da ćemo imati više posla u svakom smislu od samog početka, a to smo i želeli. Timskim radom možemo zajedno da izguramo sve. Svakako ova sezona je zahtevnija, komplikovanija. Trebalo nam je i više igrača da bismo te ciljeve ostvarili. Dorasli smo svim izazovima koji su pred nama".

Uporedo sa trofejima koji stižu u seniorskoj konkurenciji, rukovodstvo crveno-belih svakodnevno broji pehare i u mlađim kategorijama.

"Rezultati seniorskih timova itekako utiču i na naše mlađe kategorije. Mislim da smo tu napravili veliki posao svi zajedno. Deca u našoj školi pre svega prepoznaju kvalitetan rad. Upravo iz tog rada uspeli smo da napravimo okosnicu kako za žensku, tako i za mušku ekipu. Možemo da računamo na svetlu budućnost u obe kategorije, ne samo u našem klubu, već i u pogledu srpske odbojke generalno. Radimo pravi posao".

Osvrnuo se Nikola Rosić i na zastupljenost odbojke u školskom sportu.

"Imajući u vidu rezultate naših odbojkaša i odbojkašica, realno bi u školskom sportu, odbojka mogla da bude i zastupljenija. Svi mi kao odbojkaški radnici možemo da poradimo na tome. Neki sportovi su trenutno ispred nas, možda i nezasluženo. Na tome moramo definitivno da radimo, naročito u muškoj odbojci. Nije tu problem samo trenerski kadar, kompleksna je tematika. Svi moramo da se borimo da bismo dostigli kvantitet i kvalitet. Radimo na kadru, edukaciji, na prenošenju te ljubavi prema odbojci. Zvezda je dala jedan dobar primer u poslednjih godinu dana kako se to i na koji način radi", zaključio je Rosić.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaSanja MalagurskiNikola Rosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara