Mirko Đurović (©Starsport)
Mirko Đurović (©Starsport)

Zvezda ostala bez najboljeg igrača: Đurović u Benidormu

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 06:55

Srednji bek crveno-belih odlazi u devetoplasirani tim Asobal lige, saznaje Mozzart Sport. Klub napušta i levo krilo Uroš Simić i golman Janko Gemaljević, kao i Izraelac Rotem Segal koji je još zimus dogovorio saradnju sa francuskim Bijerom

Crveno-beli rukometaši imali su još jednu mučnu sezonu, završili su Superligu na tek sedmom mestu. U prvom delu prvenstva tim Ratka Đurkovića je bio konkurentan za plej-of, ali zimus su počeli da se osipaju redovi uzrokovani finansijskim problemima, pa je opet tim tokom sezone napuštao veliki broj igrača (Branko Kankaraš, Nemanja Vučićević, Ramzi Majdub, Marko Knežević i Petar Panić...)

Trenutno je u Zvezdi „mrtvo more“, bar kada su u pitanju planovi za narednu sezonu. Iako je rukometna čaršija spekulisala da se predsednik Crvene zvezde Dragan Škrbić povlači iz kluba, prema informacijama Mozzart Sporta, to nije tačno. Očekuje se da narednog meseca legenda svetskog rukometa dođe u Beograd kad će biti jasnija situacija za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Od dolazaka novajlija zasad ni traga ni glasa, ali zato su odlasci kao na traci. U klubu iz Ljutice Bogdana su odlučili da izađu u susret svim igračima da napuste Zvezdu u slučaju dobre ponude, iako imaju važeće ugovore. Juniorski reprezentativac, levo krilo Uroš Simić od naredne sezone igraće za Metaloplastiku, klub napušta i iskusni golman Janko Gemaljević, a crveno-beli ostaju bez najboljeg igrača prošle sezone. Srednji bek Mirko Đurović dogovorio je saradnju sa španskim Benidormom, trenutno devetoplasiranim timom u Asobal ligi, saznaje Mozzart Sport.

Đurović je bio lider tima u prethodne dve sezone. U proteklom šampionata postigao je 132 gola na 25 utakmica. Najbolju partiju je pružio protiv Radničkog iz Kragujevca na startu drugog dela šampionata kada je 11 puta pogodio mrežu rivala. Benidorm je gradić sa 70.000 stanovniika u blizini Valensije, u pokrajini Alikante. Dres ovog kluba nosio je prethodnih godina nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Nikčević koji sada radi i kao trener u ovom klubu. Proteklog leta je Mladen Šotić potpisao za Benidorm, ali se zimus vratio u Srbiju i nastavio karijeru u Partizanu.

Zvezda ostaje i bez Izraelca Rotema Segala koji je još zimus dogovorio saradnju sa francuskim drugoligašem Bijerom. Desni bek je imao dve teške povrede u ovom šampionatu i zanimljivo obe u duelima sa Partizanom kojim su ga dugo odvojile od terena. Opravdao je poverenje, nagovestio potencijal, ali napušta Zvezdu i seli se u zemlju Galskih petlova.

Veliki maler u finišu šampionata na meču sa Obilićem zadesio je srednjeg beka Ivana Horvata koji je doživeo novu tešku povredu ligamenata kolena i čeka ge višemesečna pauza. On je već imao ovu istu povredu, vratio se tokom prošlog šampionata na teren, na nekim mečevima bio odličan, kao u večitom derbiju u Šumicama, ali sada mora na novu prinudnu pauzu.

Kapiten Draško Nenadić ima ponude domaćih klubova, ali verovatno ostaje u Zvezdi, kao i njegov zamenik, desni bek Miloš Bujišić. Zvezda ima i talentovana dva golmana, Nikolu Perića i Dimitrija Jelića koji bi i naredne sezone trebalo da budu u Ljutice Bogdana.

Što se tiče trenera, Ratko Đurković ima ugovor za narednu sezonu. On je prošlog leta stavio dvogodišnji paraf sa crveno-belima.

Zvezda već kasni sa planovima i realizacijom za narednu sezonu. Mnogi timovi u Srbiji već su se bacili na stvaranje tima. Crveno-beli zasad miruju, finansijska situacija nije najbolja, ali se očekuje da u nedeljama koje slede i Zvezda se konsoliduje i bude aktivna na tržištu.

Daleko su crveno-beli od srpskog vrha poslednjih godina. Pompezno najavljivana renesansa kluba pre nešto manje od godinu dana, napad na srpski vrh, igranje u Evropi, zasad se nije obistinila. Dragana Škrbića i Nenada Peruničića, dvojice ključnih ljudi u klubu, očekuju pune ruke posla u narednim nedeljama i mesecima.



tagovi

RK Crvena zvezdaDragan ŠkrbićMirko Đurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara