Alkaras (©Reuters)
Alkaras (©Reuters)

Alkaras puca od samopouzdanja: Zacrtao sam sebi da oborim Novakove rekorde

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 10:46

„Iznenadio me Kecmanović što je pobedio Pola“, priznao Španac

Prošao je Karlos Alkaras u osminu finala Australijan opena, a da se nije ni oznojio. Vodio je protiv Kineza Šanga sa 2:0 u setovima (6:1, 6:1) i 1:0 u trećem, kada je protivnik predao meč.

Špancu je ovo najveći domet do sada u karijeri na Australijan openu, a oborio je rekord Bjerna Borga pošto je postao najmlađi teniser u istoriji koji je došao sedmi put do osmine finala na grend slemu. Ali, jasno je da mu je cilj mnogo veći: Alkaras želi trofej u Melburnu.

Izabrane vesti

„Ne pridajem važnost takvim rekordima, jer jedini koji me zanimaju, koje želim da srušim su oni koje Novak drži. To su rekordi koje sam zacrtao sebi. Lepo je kada oboriš i te koje drže legende kakav je Borg, međutim, ako im daš previše na značaju, to može da se okrene protiv tebe“, rekao je Alkaras posle pobede.

Mladi Španac nema problem, baš kao nekada Novak Đoković, da kaže da želi da bude najbolji na svetu.

„Svako bi trebalo da gleda sebe, a ja se ne plašim da jasno kažem šta želim da ostvarim. Moraš da sanjaš velike snove i meni nije problem da glasno kažem koji su moji. Nekom se to sviđa, nekom ne. Ono što sam naučio je da ne mogu svima da se svidim. Šta god da uradim ili kažem, biće onih kojima će to smetati“.

Svestan je Alkaras da je dug put do stizanja Novakovih rekorda.

„Uvek mi je prvi cilj da podižem svoj nivo igre, uz godine u godinu. Prošle sezone posle Vimbldona sam izgubio neke mečeve, koje nije trebalo da izgubim, ali to je tenis“.

Na narednom stepeniku Alkarasa će dočekati – Miomir Kecmanović.

„Mislim da mi ide u prilog to što je on igrao pet setova protiv Pola. Sećam se meča iz Majamija 2022. godine (6:7, 6:3, 7:6), bila je teška bitka, pravi rat, očekujem da isto bude i sada. Iznenadilo me što je pobedio Pola, ali čim je trijumfovao, to znači da je zaslužio“, istakao je Karlos Alkaras.


tagovi

Miomir KecmanovićKarlos AlkarasAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara