"Dominik Tim se takmiči u Čengduu"
"Dominik Tim se takmiči u Čengduu"

Asia Swing

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.16. | 09:00

I teniserke i teniseri se „razleteli“ po turnirima u Kini

Dominik Tim se takmiči u ČengduuTenis se ovih dana lagano preselio na istok, tačnije u Aziju koja je apsolutno preuzela primat u ovom, jesenjem delu sezone.

Tako su ove sedmice pred muškim delom teniske profesionalne populacije na redu dva turnira, oba ATP kategorije 250, i to oba u Kini, u Čengduu i Šenženu. Čengdu je situiran u centralnoj Kini, tačnije u Sečuanu, a poznat je i kao „prestonica“ velikih pandi, koje žive u obližnjim brdima. Do dozvole za organizovanje turnira je došao početkom ove godine kada je otkupljena licenca od Kuala Lumpura, takmičenja na kojem je Janko Tipsarević 2011. osvojio prvu ATP titulu.

Izabrane vesti

S druge strane, Šenžen već ima kakvu-takvu tradiciju, dugu istina samo dve godine, ali sa dva veoma poznata šampiona, Endijem Marijem i Tomašom Berdihom. Ove godine grad u zaleđu Hongkonga ugostio je Tipsarevića, Berdiha, ali i Rišara Gaskea, Davida Gofana, Bernarda Tomića U Čengduu konkurencija je, shodno većem budžetu, biti i nešto jača, pa se, pored Viktora Troickog tamo takmiče Nik Kirios, Dominik Tim, Kevin Anderson, Grigor Dimitrov...

Pošto se oba turnira igraju na tvrdim podlogama, može se očekivati da dominiraju bolje plasirani takmičari, te je Berdih definitino favorit da odbrani titulu u Šenženu, dok bi u Čengduu trebalo obratiti pažnju na Andersona, ali i Tima.

DAME U VUHANU I TAŠKENTU

Venus brani titulu u VuhanuI ženski deo profesionalnog tenisa osvaja Aziju.

U Vuhanu se održava jedno od najprestižnijih takmičenja u WTA kalendaru, Dong Feng open, sa astronomskim budžetom od 2.290.000 dolara! Naravno, to je ujedno i najbolja pozivnica za najkvalitetnije igračice sveta, te će se u ovaj grad sjatiti sama elita, predvođena Venus Vilijams, Anđelikom Kerber, Garbinjeom Mugurzom Simonom Halep, Agnješkom Radvanskom, kao i našom Jelenom Janković.

Na jedina dva izdanja ovog turnira slavile su Petra Kvitova i prošle godine Venus Vilijams. S obzirom na njihove karakteristike, jasno je da tamošnja tvrda podloga odgovara snažnijim igračicama.

Pored ovog „elitnog“ u isto vreme održava se i jedan „mali“ turnir, u prestonici Uzbekistana, Taškentu. Naravno, s obirom da Uzbekistanci „nude“ nešto preko 200.000 dolara za nagrade, tamo neće biti poznatih imena. Tako je prvi nosilac 57. igračica sveta, Ana Karolina Šmijedlova, a najzvučnije ime Belgijanka Kirsten Flipkens.

Igre i kvote za ATP i WTA turnire pronaćite na stranici mozzartbet.com

(foto: Action Images)


tagovi

atpDominik TimJanko TipsarevićJelena JankovićKinaVenus VilijamsViktor TroickiWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara