ATP INDIJAN VELS: Srpski triling na radnom zadatku

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.19. | 10:33

Dupli progarm od 20 časova, na terenu Đere i Kecmanović, a docnije i Đoković počinje takmičenje u južnoj Kaliforniji

Zahuktava se prvi masters tekuće teniske sezone koji se tradicionalno odražava u Indijan Velsu. "Teniski raj" kako ga zovu zbog zaista idealnih uslova za trening, boravak i samu igru za sada sasvim odgovara (ne)maloj srpskoj koloniji koja je sinoć imala stopostotan učinak: tri meča, tri pobede bez izgubljenog seta.

Izabrane vesti

A pred njima i nama je sada šesti dan takmičenja u kojem kreću obračuni drugog kola glavnog žreba. I ove večeri na terene u južnoj Kaliforniji izaći će tri srpska tenisera i to sva tri u pojedinačnoj konkurenciji.

RASPORED MEČEVA (+9 Č)

Več od 20 časova po srednjoervospkom vremenu "srećni gubitnik" Miomir Kecmanović imaće priliku da se iskupi za seriju slabih rezultata, ali i za nesretan poraz u drugom i poslednjem kolu kvalifikacija za Indijan Vels. Naš supertalenat, koji je priliku u glavnom žrebu dobio zbog odustajanja povređenog Kevina Andersona ima protivnika po meri, Maksimilijana Merterera sa kojim se nikada nije sastao. Nemac je trenutno 99. na svetu, dakle 34. mesta ispred Beograđanina i 23 mu je godine, tako da nije posebno iskusan. Nakon "pristojnog" početka sezone trenutno je u nizu od pet poraza na sedam mečeva, te je jasno da je savladiv. A za to će naš Miomir morati da sve da od sebe i da pokaže ono što svi čekamo - vrhunski tenis koji definitivno ima u sebi. Tranzicija sa juniorskog na seniorski tur za sada mu ne odgovara i vreme je da se konačno probudi ako misli da napravi veliku karijeru. Svestan je i Kecmanović toga te očekujemo strašan otpor, ali i pobedu. Što da ne?

U isto vreme sa obračunima u Indijan Velsu kreće i nova zvezda srpskog tenisa, Laslo Đere. Momak koji igra odlično u poslednje vreme, što je potvrdio osvajanjem ATP 500 turnira u Sao Paolu, imaće komplikovan zadatak protiv upornog Argentinca Gvida Andreocija. Ipak, u pobedu momčine iz Sente ne treba sumnjati, a verujemo i da će eventulano tesno biti samo u prvom setu.

Za kraj "srpske teniske večeri" u južnoj Kaliforniji, to jest ranog jutra po ovdašnjem vremenu sledi susret Novaka Đokovića i Bjorna Fratanđela. Naravno, ovakav protivnik ne zaslužuje mnogo naše pažnje pošto se očekuje lagana pobeda prvog reketa sveta iako ga je ovaj protivnik namučio pre tri godine i to na istom mestu. Nole ume malo slabije da otvori velike turnire, pa ko mislite da će Amerikanac ponovo uzeti set, to jest da će ova dvojica ponovo odigrati tri tu je velika kvota 4,70.

Interesantno bi moglo biti na otvaranju dana na centralnom terenu pošto rekete ukrštaju dva velika talenta, jedan dokazan, a drugi još ne: Stefanos Cicipas i Feliks Ože-Alijasim. Grka već znamo kao veliku zvezdu, a kanadskog tinejdžera po nedavnim (izgubljenim) duelima sa Đereom. Ovo je njihovo prvo odmeravanje i valja očekivati pobedu Cicipasa, ali i jak optor Ože-Alijasima te je preporučljivo gađati plus gemove, možda i taj-brejk što MOZART plaća koeficijentom 2,00.

Taj-brejk treba ciljati i na susretu između dva gromovnika, Miloša Raonića i Sema Kverija, ali i da će biti napet susret, što je tradicija kada se njih dvojica sastanu. Kvota na pobedu Crnogorca iz Kanade je 1,45, ali ne bi bilo čudno ni da trijumfuje Kveri našta je koeficijent 2,55. Mi bismo ipak ovde pokušali da će biti trećeg seta za 2,19 kvotu.

 ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Miomir KecmanovićATP Indijan VelsLaslo Đerebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara