Rišar Gaske
Rišar Gaske

ATP PARIZ: Matorci pokazuju kako se to radi

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.10.18. | 11:45

Počeli su okršaji prvog kola mastersa u prestonici Francuske, a večeras su na programu dva izuzetno intersantna meča koje igraju dva domaća, iskusna tenisera, Gaske i Maju

Poslednji masters u teniskoj sezoni (izuzimajući završni turnir u Londonu) je počeo! Glavnu borba u Gradu svetlosti, pak neće se voditi oko titule, već oko prvog mesta na listi, i to naravno između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Treći "pripadnik" velike trojke, Rodžer Federer je sinoć, pošto je osvojio rekordnu devetu titulu u rodnom Bazelu rekao da će još razmisliti da li će učestvovati, pre svega zbog očiglednog umora.

Izabrane vesti

Bilo kao bilo, danas je prvi dan borbi u glavnom žrebu, a pošto je ponedeljak već odmakao, bacićemo pogled šta nam to Pariz nudi noću. Mislimo na tenis i sportsko klađenje, naeravno.

A dan u francuskoj prestonici zatvaraju dva potencijlano veoma interesanina meča. Prvi počinje ne pre 19.30 i u njemu se sudaraju iskustvo i mladost, 28. i 29. teniser sveta - Rišar Gaske i Denis Šapovalov. Biće ovo prvo odmeravanje Francuza i Kanađanina, a verujemo u pobedu prvog. Istina, tinejdžer koji je rođen u Tel Avivu, a ruskog je porekla ume da odigra vrhunski, ali odmah potom i veoma slabo, forma i koncentraciju mu variraju, tako da ga je teško "uhvatiti". Ovde će se biti u rukama domaćeg igrača koji uz podršku publike ima i sve jače samopouzdanje pošto se ozbiljno povratio poslednjih meseci. A tu je i 13 godina iskusta više od protivnika.

Nakon njih dan u Parizu zatvaraju Nikola Maju i Franses Tijafo. Takođe duel veoma iskusnog i veoma mladog tenisera. Ali ovde je razlika čak 16 godina pošto je Majuu već 36. I on je Francuz tako da nema brige oko toga da li će imati podršku publike, ali je na samom zalasku karijere, tako da užasno slabo igra. I njegov protivnik je u slaboj formi, vezao je tri poraza i izgleda svakako, samo nekao veliki talenat od kojeg Amerika očekuje puno. Favorita je teško odrediti, ali možda treba probati na domaćeg igrača na kojeg je kvota lepih 2,29. Ovde je daleko bolje gađati plus gemove, tri seta (2,34) ili taj-brejk (1,85).

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rišar GaskeNikola MajuMasters ParizATP Parizbet analizaDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara