Tiim Srbije
Tiim Srbije

Častan poraz Fed kupa tima Srbije od Letonije

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.02.18. | 14:31

Naše devojke u Talinu skupo prodale kožu protiv izuzetno jakih protivnica u mini plej-ofu Evro/afričke zone

Srpska Fed kup reprezentacije nije uspela da se probije do plej-ofa za popunu Svetske grupe B pošto je poražena u mini plej-ofu Evro/afričke zone na turniru u Talinu.

Oslabljena Srbija, za koju su nastupale samo tri mlade igračice Olga Danilović, Dejana Radanović i Bojana Marinković, predvođene selektorkom Tatjanom Ječmenicom poklekle su sa 2:1 u mečevima, nakon što su prethodno bile bolje od Bugarske i Gruzije.

Izabrane vesti

Iako je 17-godišnja Danilovićeva jutros osvojila prvi bod protiv Letonije, pošto je skinula najveći skalp u dosadašnoj karijeri slavivši i to u dva seta nad 15. na svetskoj listi Anastasijom Sevastovom. Međutim, kvalitet protivnica je preovladao u nastavku te je šesti reket sveta, Jelena Ostapenko bila neumoljiva protiv Radanovićeve, da bi potom Sevatsova i Ostapenko slavile i u dublu protiv para Danilović-Marinković.

Iako nisu uspele da se probiju do plje-ofa naše devojke, pre svih Olga Danilović da je talenat tu, samo je još potrebno iskustvo. Jer su supele da namuče i Letoniju koja po kvalitetu teniserki sigurno zaslužuje da se takmiči u Svetskoj grupi, a ne u trećem rangu ovog takmičenja. Potrebno je samo da se strpimo još nekoliko godina i da sačekamo da naslednice Ane i Jelene sazru.

Najavu duela četvrtfinala Svetske grupe Fed kupa između SAD i Holandije, kloja počinje većeras, pročitejte na ovom LINKU

(foto: TSS)


tagovi

Fed kupFed Kup SrbijaAnastasija SevastovaJelena Ostapenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara