Dobrosav Melajac sa trenerom Petrom Popovićem otputovao u Australiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.12.21. | 15:46

Poziv iskusne teniserke Andree Petković se ne odbija

Kao dečak trenirao je fudbal. Igrao je za manje klubove, a potom je sa terena prešao na tribine. U Fudbalskom klubu Borac počeo je da radi kao fizioterapeut. Potom je na red došla “kraljica sportova”. Ušao je u srž atletike, išao na sva velika takmičenja i pratio je sve srpske velikane. Dobrosav Dole Melajac je od 2014. godine bio fizioterapeut u timu Ivane Španović. Nešto ranije, tačnije 2012. godine, postao je fiziterapeut Atletske reprezentacije Srbije. Odlaskom na Olimpijske igre u Rio, odnosno u Tokio, ispunio se njegov životni san.

Izabrane vesti

“Čak sedam i po godina bio sam u ekipi Ivane Španović. Tim srpske skakačice disao je kao jedna porodica. Trebalo je da poslednje Olimpijske igre u Japanu budu kruna naše saradnje. Međutim, nedostajalo je malo sreće da Ivana uzme medalju, da osvoji zlato. Dogodilo se šta se dogodilo. Naravno, ceo tim koji je pratio Ivanu nije zadovoljan četvrtim mestom. Malo sam razmislio, a i tokom ovih sedam godina tri puta sam odlagao unosnije ponude i rešio da promenim sport”, kaže za Mozzart Sport Dobrosav Melajac.

“Kraljicu sportova” menjate za beli sport...

"Tako je. Postao sam fizioterapeut teniserke Andree Petković. Teniski trener Petar Popović, poznat po radu sa Ivom Karlovićem, Filipom Krajinovićem, Olgom Danilović, svojevremeno me zamolio, u Novom Sadu, da pomognem u oporavku iskusne teniserke. Andrea je bila prezadovoljna mojim radom i ponudila mi je da krenem na američku turneju. Imao sam dva sata da razmislim i dao sam potvrdan odgovor. Sigurno dve decenije pratim tenis i to je novi izazov za mene”.

I dok ste bili u štabu Ivane Španović imali ste kontakte sa teniserima.

“Da, indirektne kontakte. Najviše preko Petra Popovića, jer sam prijateljski priskakao u pomoć. Znao sam Đerea, Krajinovića, znao sam šta im je potrebno za oporavak”.

Nemačka teniserka (34), našeg porekla, nedavno je stigla do svoje prve titule u dublu.

“U Čikagu, sa Čehinjom, koja ima 46 godina, prošetala se kroz turnir. Do saradnje je došlo slučajno, spontano, a ispostavilo se da je bilo plodonosno. Čak su pobedile konkurentkinje koje su bile među najboljih deset”.

Sada ste sa Andreom Petković radili u Nemačkoj i pripremali se za turneju u Australiji. Svojevremeno, Andrea je bila među deset najboljih teniserki.

“Odlično smo radili, Andrea sportski dobro deluje, ima stabilnost u rukama i nogama. Mislim da je očekuje povratak u vrh ženskog tenisa”.

Do 27. decembra stižete u Australiju...

“Iz Beograda letimo za Istanbul, pa preko Singapura, do Melburna. Vakcinisani smo, imamo potrebne papire i nadam se dobrom letu. Australijan open kreće sredinom januara, očekuje nas puno rada, uživanja, jer je lepo druženje sa srpskim teniserima na turniru. Volim izazove”.

Melajac voli da “rekreativno” odigra poneki tiket, najčešće utakmice Evrolige. Iz Melburna će sastaviti Mozzartov Humanitarni tiket u podne za jedan dan naredne sedmice.

Piše: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

TenisAustralijan openAndrea Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara