Đoković: Nikada se nisam ovako znojio, kao u sauni, nosim najmanje 10 majica za meč

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.09.18. | 08:36

"Neverovatno", podvlači naš teniser koji ističe da uslovi na US openu nisu adekvatni za igranje

Novak Đoković je uspeo da se posle tri seta i pobede od 6:3, 6:4, 6:4 plasira u polufinale US Opena. U četvrtfinalu se borio protiv Milmana, lošeg procenta iskorišćenih brejk lopti, ali i vrućine. Naravno, kako je bilo Novaku, tako je bilo i Milmanu.

I ovo nije prvi put da se Novak teško nosio sa velikom vlažnošću vazduha. Čak je popio i neke tablete tokom drugog seta. Kasnije na konferenciji za medije nije želeo da otkrije o kakvim je tabletama reč.

Izabrane vesti

Ali je istakao da se nikada nije znojio na mečevima u ovoj meri.
"Lično, nikada se nisam ovoliko znojio kao na ovom turniru. Neverovatno. Moram da ponesem najmanje 10 majica za svaki meč. Doslovce se cedim već posle dva gema", rekao je Novak novinarima.

Požalio se Novak i nadležnima.
"Pitao sam glavnog sudiju da li se koristi bilo kakva forma ventilacije ili klime dole na terenu i on mi je rekao da ne zna za tako nešto. Mislim da je ovom turniru potrebno tako nešto. Jer bilo da je noć ili dan, mi dole nemamo vazduha. Osećam se kao u sauni", požalio se Đoković.

Posle njega isto je učio i Milman. On je dodao da su uslovi ipak jednaki za oba tenisera te da bi "igrao u bazenu samo da može da igra četvrtfinale US opena svake sedmice".

Ukoliko se Novak plasira u finale savladavši Keija Nišikorija, to će mu biti osmo finale u Njujorku čime bi se izdjednačio sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom.

Naravno, Đoković juri Pita Samprasa po još jednom osnovu - broju osvojenih grend slem titula. Sampras ih ima 14, Đoković 13. 

Ako sve prođe po planu na ovogodišnjem US openu...

Foto: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara