Đoković: Pre samo 12 meseci sam imao operaciju, a sada držim pehar u Melburnu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 12:24

Srpski as na dodeli trofeja Australijan opena nije delovao ni iznenađeno ni uzbuđeno, kao da je ovo što je prikazao u prethodna dva sata bilo nešto sasvim normalno

Novak Đoković piše tenisku istoriju. U Melburnu je ovog jutra pregazio Rafaela Nadala za 124 minuta neverovatne, nadmoćne igre koju svi stručnjaci ocenjuju kao možda i najviši nivo tenisa koji su ikada gledali. Već 15. grend slem titula, rekordna sedma na Australijan openu za momka iz male Srbije i još manjeg Beograda i ovog hladnog svetosavskog jutra zagrejala nam je srca hiljadama kilometara daleko. Bila je to predstava kakva se pamti i prepričava.

Našem asu trofej Norma Bruksa, predao mu je legendarni Ivan Lendl.

Izabrane vesti

"Rafa je odigrao fantastične dve sedmice, ali večeras nije ima svoje veče. Svaka čast za borbeni duh koji te je ponovo vratio tamo gde pripadaš. Ako neko pomisli na borca, onda misli na tebe." prilično hladnokrvan je bio naš as, "Pre tačno 12 meseci sam imao operaciju i to što stojim ovde sa titulom, trećom gren slem zaredom ostavlja me bez reči. Hvala mom timu na podršci, ovo je individualni sport, ali vi ste uvek uz mene i kada je loše i kada je dobro. Marjane hvala ti što si se vratio u tim. Pozdravljam moju porodicu, pre svih suprugu Jelenu i sina Stefana i ćerku Taru, moju braću, roditelje na mnogo žrtvi koje su podneli ne bih li ja bio ovde. Za to sam im neizmerno zahvalan. Složio bih se sa Rafom da je ovo najbolji turnir na svetu, odličan je osećaj igrati, leto je u Australiji, navijači su fantatsični, osećam da grad diše sa nama. Uživam da igram pred vama i hvala vam na tome. Jedva čekam da se vratim iduće godine, ovo je bilo divno iskustvo."

Očigledno teško razočarani, ali ipak pozitivni Španac, kao pravi šampion nije previše tugovao nad svojom sudbinom. Šta više:"Čestitam Novaku i njegovom timu na neverovatnom nivou tenisa koji su postigli, Svaka čast na svemu. Bile su ovo dve veoma emotivne nedelje, večeras nisam odigrao najbolje, ali kada pogledam kroz šta sam prošao krajem prošle godine, pošto nisam igrao od US Opena, značajno je što sam ovde na ovom mestu posle svih povreda. Mislim da sam odlično igrao u Melburnu i poneću pozitivna osećanja odavde. Nastaviću da se borim da budem bolji igrač, neću prestati da pokušavam i pored teških povreda ili protivnika kao što je bio Novak večeras."

FOTO: Reuters

 


tagovi

Rafael NadalAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara