Đoković: Prvi put sam doživeo da mi u finalu Vimbldona neko viče sa tribina TATA, TATA! Volim te sine, najviše!

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.07.18. | 17:39

Prezadovoljni Novak Đoković zahvalio se svom timu, publici i navijačima naklon trijumfa u Londonu, a posebno svom omiljenom "fanu"

Novak Đoković je učinio nešto neverovatno i ponovo svet tenisa i sporta okrenuo naglavce. Izvukao se iz duboke, crne rupe, stresao prašinu, pogledao se u oči, zasukao rukave, zacelio rane i OSVOJIO VIMBLDON. Kako samo on to ume. Po četvrti put i to čini se, nikad lakše izuzimajući polufinale sa Rafelom Nadalom.

Izabrane vesti

"Divno, prvi put u mom životu neko više TATA TATA. sa tribina. Volim te sine, najviše! ", prilično nekonvencionalno u inače veoma konvencionalnom Vimbldonu je započeo pobednički intervju na Centralnom terenu, "Stefan nije smeo zbog pravila da gleda meč pošto nema pet godina, tek je ušao kada sam podigao trofej. Mnogo mi znači što je tu uz moju ženu"

Protivnik, Kevin Anderson mu, ruku na srce nije bio na nivou, osim pri kraju trećeg seta izuzimajući taj-brejk u kojem je Novak "dodao gas" i pregazio ga.

"Čestitam Kevinu, zasita je zaslužio sve ovo, igrao je neverovatno u četvrtfinalu protiv Federera i u polufinalu protiv Džona Iznera. Svaka čast i želim ti sve najbolje. Ovo mu je prvo Vimldon finale, dva seta je loše odigrao, a u trećem sam imao ja malo sreće da se izvučem. Čestitke Kevine", emotivan je bio Đoković.

Naš teniser je došao u London kao 21. reket sveta, a napušta ga kao 10. Igre, forma i želja su tu, oči mu gore, iz ruku sevaju munje. Svet tenisa je, deluje ponovo njegov. Ali, nije mu bilo lkao, nimalo.

Tata pozdravlja sina Stefana
Caption

"Dve godine je dug proces, morao sam da verujem u sebe. Mnogo dugujem mom timu koji me je podržavao. Nije bilo lako, imao sam operaciju, prvi put sam imao tako tešku povredu... Sumnjao sam da li ću moći da se vratim na svoj nivo. Ovo mi je bilo prvo gernd slem finale posle mnogo vremena i baš sam na ovom svetom teniskom mestu uspeo da se vratim. Mnogo mi znači ovaj trofej. Trava je opet bila ukusna, uzeo sam duplu porciju. Vimbldon je nešto posebno, veoma sam ponosan na moje četiri titule ovde. Uživam i drago mi je što sam obradovao i najbliže i moje navijače"

Gubitnik u ovom susretu, ali dobitnik kada se pogleda cel slika, to jest izbacivanje Rodžera Federera i uopšte nivo koji je pokazao, Kevin Anderson nije bio previše razočorana Ipka je izgubio od najvećeg.

"Prva dva seta me je zaista razbio, a u trećem sam dao sve do sebe. Možda sam čak i malo preterao.. Čestitam Novaku i njegovom timu. Bio je mnogo bolji. Ovo je ipak veliki uspeh za mene i nadam se da ću ostati u vrhu. Hvala svim navijačima, mojim sunarodnicima i ljudima koji od Vimldona prave najveći turnir", rekao je gubitnik u finalu koji je od ponedeljka peti teniser sveta.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Kevin Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara