Laslo Đere (Foto: AFP)
Laslo Đere (Foto: AFP)

Đere spasao dve meč lopte, srušio Gaskea i plasirao se u polufinale turnira u Vinston Sejlemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 04:44

Srpski teniser će se za finale boriti sa Britancem Drejperom ili Švajcarcem Huslerom

Posle dva sata i 43 minuta borbe, Laslo Đere je u četvrtfinalu ATP turnira Vinston Sejlemu savladao Francuza Rišara Gaskea - 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Srpski reprezentativac će u polufinalu igrati sa Džekom Drejperom (55. na ATP listi) ili Mark Andrea Huslerom (102). Bio je Laslu ovo drugi duel sa Gaskeom. Posle poraza na US openu pre četiri godine, uspeo je da ga savlada.

Izabrane vesti

Srpski teniser je u prvom setu uzeo dva brejka protivniku, izgubio jedan gem na svoj servis. U drugom je Gaskeu jedan brejk bio dovoljan da poravna, a onda se rasplamsala borba. Početak trećeg seta je pokazao da će se voditi prava bitka za polufinale turnira. Francuz je na krilima trećeg setao došao do tri brejk lopte, ali se Đere nije dao predati. Odbranio se, i poveo u setovima.

Odmah potom je uzeo i brejk, pa poveo i sa 3:0, ali Gaske ipak nije dao poslednju reč. Iskoristio je treću brejk šansu u petom gemu za 2:3, potom su oba tenisera sigurno servirala i otišlo se u taj brejk.

Počelo je dobro za Gaskea u odlučujućem gemu. Dobio je prvi poen na Đereov servis, poveo i sa 2:0. Čuvao je prednost sve do 4:4, a onda uzeo poen na servis srpskog tenisera i potom na svoj. Servirao je za pobedu. Nije iskristio prvu meč loput na svoj servis, a onda je Đere poravnao na 6:6. Odmah je i preokrenno, a potom na servis francuskog tenisera došao do pobednosnog poena.



tagovi

ATP Vinston SejlemLaslo ĐereRišar Gaske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara