Laslo Đere (©Reuters)
Laslo Đere (©Reuters)

Đere spasao šest brejk lopti i prošao u treće kolo, kraj za Kecmanovića u Rimu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 18:14

Polovičan učinak srpskih tenisera na terenima Foro Italika

Na prvoj prepreci zaustavljeni su Filip Krajinović i Dušan Lajović, na drugoj Miomir Kecmanović, ali Laslo Đere ne namerava da stane. Francuski teniser Konstant Lestijen mu je predao na startu mastersa u Rimu posle gubitka prvog seta, nije se pošteno momak iz Sente ni oznojio, a preterano težak zadatak nije imao ni u drugom kolu.

Sve skupa u dva meča Laslo Đere nije proveo više od dva sata na terenima Foro Italika. Botik van de Zandšulp bio je nešto veći zalogaj od Francuza, pružio je otpor i dolazio u situacije iz kojih je mogao da profitira i zakuva, ali ih nije koristio – 2:0 (6:2, 6:4).

Izabrane vesti

Holanđanin je imao sijaset šansi da oduzme servis Laslu Đereu i nijednu nije pretočio u brejk. Uspevao je srpski teniser da ostane smiren u tim trenucima, odigra pametno tokom poena i izvuče najviše. Spasao je šest brejk prilika, većinu u prvom setu – čak njih pet – i u nastavku ugrabi poklone. Botik van de Zandšulp pucao je put pritiskom, za razliku od Đerea.

U prvom setu ga je Laslo dva puta razoružao na njegov servis, u drugom – jedanput. Sedmi gem bio je ključan, a Srbinu su bile potrebne dve meč lopte da bi ušao u treće kolo mastersa u Rimu i dobio oprvi međusobni duel sa Holanđaninom.

Miomir Kecmanović nije krenuo putem Lasla Đerea, za njega je turnir u Večnom gradu završen. Domaći teniser Mateo Fonjini bolje se snašao na rimskoj šljaci, dobio je u dva seta meč, koji je pretio da preraste u maraton – 2:0 (6:3, 7:6).

Apsolutno je bez ikakvih šansi bio Kecmanović u prvom setu, nije bio ni blizu na servis rivala. Tri poena bila su mu maksimum što je uspeo da izvuče, a već na startu meča dopustio je Italijanu da napravi brejk. I još jedan na zatvaranju seta. Konsolidovao se u drugom, uveo ga u taj-brejk, spasao četiri meč lopte, međutim, da odoleva doveka nije mogao.


tagovi

Laslo ĐereMiomir KecmanovićATPatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara