Ešli Barti (©AFP)
Ešli Barti (©AFP)

Ešli Barti ne ide u Njujork i serija odustajanja na WTA Palermo

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 20:26

Restart sezone u belom sportu polako postaje ispit hrabrosti i živaca

Teniska sezona samo što nije počela, a deluje da će ipak biti potrebno još vremena i mnogo više sigurnosti za igrače da bi se stvari "otvorile". Strah od drugog talasa kovida 19, problemi sa putovanjima naročito između kontinenata, predugački karantini, komplikovana pravila ponašanja u vreme pandemije... Sve to deluje veomA demorališuće, mora se priznati.

Toliko da se i oni najbolji zapravo najviše razmišljaju. Tako je danas prvi ženski reket sveta, Ešli Barti i zvanično odustala od putovanja u Njujork, preskačući tako Sinsinati i US open, što je priličan šok za organizatore.

Izabrane vesti

"Moj tim i ja smo odlučili da ne putujemo u Njujork ove godine. Ovo je teška odluka s obzirom da volim da igram na oba turnira, ali još postoji veliki rizik zbog pandemije, i ne osećam se komotna da stavljam tim u takvu situaciju", stoji u saopštenju Australijanke.

Pored nje, ranije su odustale Naomi Osaka i aktulena šampionka US opena Kanađanka rumunskih korena, Bjanka Andresku. Da sve bude još gore, sve je duža lista odustalih teniserki za WTA turnir u Palermu kojim će se 3. avgusta restartovati tensiska sezona za devojke. Prvo je "povukla nogu" Rumunka Simona Halep, a za njom su usledili otkazi Džoane Konte, Jelene Ostapenko, Anatsasije Sevastove, Ige Svjatek i Karoline Muhove. Ako se ovako nastavi, Sicilijancima će ostati prazan žreb.

I dok sve veći broj sportova, predvođenih fudbalom, živi i u karantinskim uslovima, tenise se pokazao kao veoma ranjiv na ovu situaciju i ukloko ne dođe uskoro do rešenja, ili barem koncenzusa oko rešenje, piši propalo za 2020. Naravno, dosta teniserki i tenisera koji se odlučuju za odustajanje oslanja se na novu, privremenu i prinudnu formulu računanja bodova od 20 meseci, tako da mogu da biraju da li će učestvovati, pa ako su zadovljni učinjenim na takmičenju mogu im se odatle dodavati bodovi, a oduzimati iz prethodne seozne. Ili će pak sačekati narednu sezonu sa "zamrznutim bodovima" iz 2019.

To je za ove "normalne", a za trojku koja juri istoriji, priča je sasvim drugačija, Federer je, istina još ranije otkazao sezonu zbog sređivanje problema sa kolenom, dok se Novak Đoković i Rafael Nadal po svemu sudeći još razmišljaju da li će propustiti Sinsinati masters i US Open. Kao što je poznato, oba turnira će biti održana u Njujorku u teniskom mehuru u razmaku od tri nedelje (24. avgust - 13. septembar) nakon čega se sezona anstavlja na evropskoj šljaci. Barem je takav plan...


tagovi

Ešli BartiUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara