""
""

FED KUP: Bravo Aleksandra, Srbija vodi 1:0!

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.04.16. | 14:52

Naša teniserka bolja od Kirsten Flipkens - 6:4, 7:6

Srbija vodi sa 1:0 protiv Belgije u baražu za opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa! Naša Aleksandra Krunić u prvom meču dana savladala je Kirsten Flipkens rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6! U odlučujućem taj-brejku drugog dela igre Krunićeva je posle velike borbe slavila sa 10:8.

Iako slabije rangirana za 60. mesta u odnosu na Flipkens, mlada Srpkinja je uspela da pobedi mnogo iskusniju igračicu posle više od 100 minuta igre u, nažalost, polupraznoj dvorani Aleksandar Nikolić. Prvi set odlučen je već na startu, pošto je Krunićeva odmah napravila brejk, povela sa 2:0 i rutinski čuvala prednost do samog kraja. 

Izabrane vesti

U drugom delu viđeno je više uzbuđenja. Smenjivali su se brejkovi na obe strane, a naša igračica bila je najbolja kada je bilo najpotrebnije - u taj-brejku. 

U drugom meču dana na teren će Jovana Jakšić i Janina Vikmajer, dok se u nedelju sastaju Krunić - Vikmajer, odnosno Jakšić - Flipkens. Da podsetimo, Srbija igra bez povređene Jelena Janković koja sa tribina bodri koleginice, a Ana Ivanović se pre nekoliko dana i zvanično oprostila od reprezentacije.

(foto: MN Press)


tagovi

Kirsten FlipkensFed Kup SrbijaFed kupAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara