Rodžer Federer i Rafael Nadal (©Reuters)
Rodžer Federer i Rafael Nadal (©Reuters)

Federer izabrao: Nadal partner u poslednjem meču karijere

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 14:17

Na terenu O2 Arene biće u petak od 20 časova

Inicijalna ideja postala je realnost – Rodžer Federer igraće poslednji meč karijere sa Rafaelom Nadalom na Lejver kupu.

Veliko rivalstvo, nastalo iz ogromnog poštovanja dvojice velikana, pretvoriće se u partnerstvo za kraj jedne blistave karijere. Federer i Nadal izaći će na crtu Frensisu Tijafou i Džeku Soku ovog petka od 20 časova po srednjoevropskom vremenu na terenu O2 Arene.

Izabrane vesti

Lejver kup je objavio zvanični raspored takmičenja koji će se igrati od petka do nedelje, a popularni Fedal tandem igraće poslednji meč prvog dana. Posle čega će Fedeks staviti tačku na profesionalnu karijeru koja traje već dve i po decenije.

“Nisam želeo da ceo turnir bude posvećen meni, niti da se previše pojavljujem. Zato sam pitao trenera Bjorna (Borga) da li mogu da odigram samo dubl u petak uveče. Apsolutno je ostvarenje sna da igram poslednji meč karijere sa Rafom“, poručio je Švajcarac.

Očekivalo se da će se ovo dogoditi, da će osvajači 20 i 22 grend slem titule zajedno zatvoriti jedno veliko poglavlje. To je bila Federerova želja od početka, jer Nadala smatra najvećim rivalom sa kojim je imao megdane...

“Biće to istorijski, nezaboravan trenutak. Biti deo poslednjeg Rodžerovog meča u karijeri je nešto zaista sjajno. Stvorili smo neverovatno rivalstvo tokom godina. Ipak, to je rivalstvo u kojem su odnosi sjajni. Jedan od najboljih igrača, ako ne i najbolji, mora da završi karijeru. Jako sam srećan što sam ovde. Nadam se da će sve biti posebno“, jasan je Nadal.

Federer je poslednji takmičarski meč odigrao na Vimbldonu prošle godine, kada je u četvrtfinalu poražen od Huberta Hurkača. Bio je neizvestan do samog kraja i za Lejver kup, ali je na kraju odlučio da se na simboličan način ipak oprosti u 41. godini.

Dvojica asova sastali su se tokom karijera 41 put, a Švajcarac je odneo 17 pobeda.


tagovi

Rodžer FedererRafael NadalLejver kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara