Martina Trevizan ©AFP
Martina Trevizan ©AFP

Godina kvalifikantkinja na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 09:29

Čak dve teniserke, Argentinka Podorksa i Italijanka Trevizan probile su se prvo u glavni žreb, a danas imaju šansu za polufinale pariskog grend slema

Dok je muški deo singla završio potpuno svoj posao u četvrtom kolu, ženama je ostao jedan meč kojim i počinje ovaj radni, 10. dan Rolan Garosa na veleleponom Filip Šatrijeu.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

A na njemu dva pomalo izenađujuća lica, mada su u pitanju iskusne i kvalitene teniserke, Ons Žaber i Denijel Kolins. Tunišanka je trenutno 35, a Amerikanka 57. na svetu, ali zausta igraju odlično i nisu slučajno tug de jesu u Gradu svetslosti. Kolins je najveći uspeh postigla na prošlogodišnjem Australijan openu, ali nakon toga nije uspevala da dostigne kvalitet igri tada prikazan. Bez sumnje je izuzetno talentovana i školovana, ali 26-godišnjakinja ima problema sa povredama i često motivacijom.

Ovaj put ne bi trebalo da ima takvih neprilika pošto je pobeda nad vršnjakinjom sa severa Afrike vodi u četvrtfinale Rolan Garosa, čime bi dodatno popravila uspeh karijere na pariskom grend slemu. Biće ovo njihovo prvo odmeravanje, ali iako Kolins ume, kada hoće i želi da odigra vrhunski tenis, zbog uslova igranja, to jest mokre, teške šljake prednost ipak dajemo Tunišanki, ali i očekujemo napet meč u tri seta.

Koliko je intesantan i krajnje nepredvidiv ženski tenis savršeno nam pokazuju imena učesnica potonjih četvrtfinala, među kojima su dve kvalifikatkinje, Nađa Podorska i Martina Trevizan. Naravno, tome su kumovala i odustajanja od učešća većeg broja vrhunskih igračica, ali i specifični, jesenju uslovi za igru u Gradu svetlosti. Ova druga, Italijanka, trenutno 159. reket sveta za polufinale će se odmeriti sa Igom Svjatek, možda jednako anonimnom igračicom, ali ne zadugo. Poljska tinejdžerka je ove godine u Parizu pokazala pun potencijal, posebno u minulom meču u kojem je prvoj favoritkinji turnira, Simoni Halep prepustila samo tri gema! I to je razlog zašto verujemo u njenu pobedu.


A “koleginica” Trevizanove iz kvalifikacija, Podorska imaće još teži zadatak protiv nadahnute Eline Svitoline. Ukrajinka ima i igru i udarce za najveće uspehe, ali iako joj je 26 godina nije još prošla dalje od polufinala grend slemova. Na Rolan Garosu je već ponovila uspeh karijere i deluje da je spemna za korak dalje. S obzorim na to ko je ostao u žrebu, mogla bi lako i do titule.

Gornji deo WTA žrebaGornji deo WTA žreba



tagovi

Elina SvitolinaRolan Garosbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara