"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Godine Novakove dominacije: Nadal je istorija, Mekinro pitanje trenutka, cilj je naizgled nedodirljivi Federer!

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.15. | 14:42

Srpski teniser započeo 142. nedelju na čelu ATP liste. Legendarni Švajcarac je daleko ispred sa 302 nedelje na vrhu, ali Tipsarević je uveren da Novak nije još rekao svoje. Uostalom, od početka 2011. Đoković je dobio 305, a izgubio samo 39 mečeva

Novak ĐokovićSamo je pet velikana ispred Novaka Đokovića! Srpski as danas je otpočeo 142. nedelju na čelu ATP liste najboljih svetskih tenisera i smenio velikog sportskog rivala Rafaela Nadala. Utisak je da bi i Džon Mekinro, koji je stao na koti 170, već mogao da počne da "piše memoare", ali Đokovićev saigrač i veliki prijatelj iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Janko Tipsarević upozorava da ni prvoplasirani kvartet, iako sada deluje nedodirljivo, nije nedostižan.

Kako stvari trenutno stoje Đoković, koji je poslednji put svetski tron osvojio 7. jula 2014, Mekinroa bi trebalo da smeni 9. novembra ove godine. Džimi Konors (268 nedelja), Ivan Lendl (270), Pit Sampras (286) i pre svih Federer (302 nedelje) miljama su daleko. Ali Novak u skokovima grabi ka ciljevima, pa se Tipsarević ne bi iznenadio ako bi kroz koju godinu još neko od velikana ugledao Đokovićeva leđa.
"Znam da to može da deluje kao neostvarivo, ali znajući ga verujem da mu je cilj da prestigne Federera. Njegov cilj je da bude najbolji u istoriji tenisa. On je ovaj sport digao na novi nivo. Stigao je do ovog dostignuća u eri Federera i Nadala, najboljih tenisera u istoriji belog sporta", podseća Tipsarević u izjavi za sajt ATP tura.
"I odjednom se niotkuda pojavljuje ovak momak i podiže letvicu još više. A niko nije mislio da je to moguće posle Federera i Nadala", dodaje.

Izabrane vesti

Malo premotavanje u prošlost – čelo ATP liste Đoković je prvi put okupio 4. jula 2011, tri godine posle osvajanja prve grend slem titule na Otvorenom prvenstvu Australije. Od te 2011. do danas ostvario je čudesan učinak – 305 pobeda i 39 poraza. Osvojio je 33 titula od mogućih 51. Sedam od 17 grend slem turnira. Još pet puta je stao tek u finalu. Od 35 turnira masters serije koji su se igrali u tom periodu trijumfovao je na 17 pošto je slavio na 134 meča, a izgubio samo 17.
U ovom trenutku on je najbolji na svetu“, priznaje i David Ferer.
Lopticu udara sa velikim samopouzdanjem. Neverovatno je koliko je fizički spreman, veoma je brz, ima sve, širok arsenal udarac, psihički je koncetrisan na svaki poen".

Ali to je sve posao. Privatno se ništa ne menja.
"Oko njega su i dalje isti oni ljudi sa kojima je odrastao. Nije se promenio ni najmanje. Promenio se samo njegov plasman", ističe Tipsarević.

IGRAČ BROJ NEDELJA NA VRHU ATP LISTE
Rodžer Federer (Švajcarska) 302
Pit Sampras (SAD) 286
Ivan Lendl (Češka/SAD) 270
Džimi Konors (SAD) 268
Džon Mekinro (SAD) 170
Novak Đoković (Srbija) 142
Rafael Nadal (Španija) 141
Bjorn Borg (Švedska) 109
Andre Agasi (SAD) 101

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rodžer FedererRafael NadalNovak ĐokovićJanko TipsarevićDžon MekinroDavid Fereratp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara