Hopman kup: Cicipas je razočarao, ali Zverev neće

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 10:07

Počeo je veoma interesantan egzibicioni teniski turnir u Pertu

Tenis se probudio nakon mesec i po dana mirovanja egzibicionim tunrirom u Abu Dabiju gde se danas Novak Đoković bori za četvrtu titulu u pustinji protiv aktuelnog šampiona, Kevina Andersona. A nekoliko desetina hiljada kilometara južnije, u australijskom Pertu krenuo je noćas Hopman kup, takođe egibiciono takmičenje, ali sa drugačijim formatom pošto se tu zapravo sastaju "reprezentacije" sastavljene od žensko/muške kombinacije. Zvezda takmičenja je Rodžer Federer koji igra tek u nedelju.

Izabrane vesti

Prvog dana, Britanci su bili bolji od Grka sa 2-1, a posebno iznenađenje je pobeda Kamerona Norija nad Stefonosom Cicipasom. Danas prepodne se odmeravaju Francuska i Australija. Od 10.30 po srednjoevropskom vremenu sastaju se "domaćica" Ešli Barti i iskusna Aliz Korne što bi mogao biti veoma interesantan susret koji bi mogao do pogura do trećeg seta (kvota 2,60).

Nešto pre podneva igraju Luka Puj i Metju Enden, te tu verujemo u pobedu Francuza.

U (našem) noćnom terminu igra se veliki evropski derbi belog sporta pošto se sastaju Nemačka i Španija. Nemci su došli u najjačem sastavu, te očekujemo njihovu ukupnu pobedu. Pored toga, verujemo da će Angelika Kerber nadjačati Garbinje Muguruzu koja je prošlu godinu završila očajnim igrama, potpuno van forme, za razliku od rivalke.

Posebno će biti interesantan meč Aleksandera Zvereva i Davida Ferera, pre svega zbog toga što popularni Španski zid igra svoju poslednju sezonu. To ipak neće impresionirati Nemca ruskog porekla koji će, verujemo posao brzo završiti.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksander ZverevDavid FererGarbinje Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara