Teniska arabeska

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 10:49

Novak Đoković od 16 časova protiv Kevina Andersona za titulu na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Dva sata ranije Hačanov i Tim ukrštaju rekete u velegradu arapske pustinje

Tenis se nakon manje od dva meseca pauze vraća na veliku scenu i to na egzibicionim turnirima u Abu Dabiju i Pertu.

Izabrane vesti

Turnir u arapskoj pustinji, koji nas daleko više interesuje, se danas, nakon tri dana takmičenja završava, dok je onaj u Australiji počeo sinoć. Od 14 časova po srednjoevropskom vremenu u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata prvo rekete ukrštaju Karen Hačanov i Dominik Tim što je zapravo egibicioni meč, iako je snažni Rus trebalo da se bori za treće mesto sa Rafaelom Nadalom. Ali španski as je ipak odustao ne želevši da se preforsira nakon duže pauze zbog povrede, ali verovatno i straha da ponovo ne doživi poraz, poput onog jučerašnjeg od Kevina Andersona.

U svakom slučaju, Austrijanac koji je u Abu Dabiju več doživeo dva razočarenja, pošto je i u borbi za peto mesto izgubio, i to lagano od Koreanca Hjeona Čunga, očigledno u slaboj formi ulazi u 2019, te verujemo da će Hačanov slaviti i u njihovom drugom odmeravanju, kao što je to učinio na putu ka tituli na mastersu u Parizu ove godine.

Dva sata kasnije Novak Đoković i Kevin Anderson istrčavaju na teren velelepnog teniskog stadiona koji se nalazi u okviru ultramodernog sportskog kompleksa "Zajed sport siti". Dvometraš iz Južne Afrike brani trofej na egzibicionom turniru u Abu Dabiju protiv trostrukog šampiona. Stari poznanici i čini se sve veći rivali s tim što naš as u međusobnim obračunima vodi sa 8-1. Anderson je uvek opasan, naročito ako mu krene servis, ali jednostavno nema leka za Đokovića, naročito kada je Beograđanin razigran. A tako je delovao juče protvi Hačanova u prvom meču od završetka sezone u kojoj se vratio na prvo mesto. Pošto je u pitanju egzibicioni turnir, očekujmo finale u tri seta, čisto da se raja ne vrati kući prebrzo.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Kevin Andersonbet analizaAbu Dabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara