Iga Švjontek (©Reuters)
Iga Švjontek (©Reuters)

Iga furiozno započela pohod na prvu titulu na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 16:23

Poljakina ubedljivo slavila protiv Kineskinje Lin Žu

Nikada ranije u karijeri Iga Švjontek nije stigla dalje od četvrtog kola na Vimbldonu, ali je ove sezone rešila da granicu probije, i ko zna, možda po prvi put ga osvoji. Ako je suditi na osnovu prikazanog u prvom kolu deluje da je spremna pošto je na otvaranju za manje od sat i po vremena preslišala Kineskinju Lin Žu - 2:0, po setovima 6:1, 6:3.

Meč prvog kola na terenu broj 1 "All England" klubu bio je u kakvoj se formi nalazi prva teniserka sveta. Ako izuzmemo činjenicu da je meč polufinala na turniru u Nemačkoj pre četiri dana morala da preda pre nego što je i počeo, osvajačica ovogodišnjeg Rolan Garosa stigla je u Englesku posle deset vezanih pobeda.

Izabrane vesti

I niz je produžila protiv iskusne Kineskinje. Nijednog trenutka se nije postavljalo pitnaje pobednice. Švjontek je u prvom setu rivalki prepustila samo jedan gem i mada je u drugom Žu uspela čak da napravi brejk, time je samo produžila susret za nekoliko minuta.

Iako je odigrano tek nekoliko mečeva, imamo i prvo iznenađenje turnira. Ljudmila Samsonova, 15. teniserka sveta, završila je takmičenje već na startu. Bolja od ruske teniserke bila je Ana Bogdan (57. na WTA listi) posle dva seta, ali i velike dvoipočasovne borbe - 2:0, po setovima 7:6, 7:6.

Četvrtka teniserka sveta Džesika Pegula se takođe namučila u prvom kolu, ali je ipak uspela da izađe na kraj sa sunarodnicom Loren Dejvis - 2:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:3.

Viktorija Azarenka je takođe dobro morala da se pomuči. Beloruskinja je posle više od dva i po sata izborila plasman u drugu rundu pobedom nad Kineskinjom Jue Juan - 2:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4. Vrlo neizvesno je bilo u odlučujućem, trećem setu, obilovao je brejk loptama na obe strane, a na kraju je ta jedna više (Beloruskinja imala sedam, Kineskinja šest) koju je iskoristila Azarenka napravila razliku.



tagovi

Vimbldon 2023Iga ŠvjontekViktorija Azarenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara