Dajana Jastremska (Foto: Reuters)
Dajana Jastremska (Foto: Reuters)

Iznenađenje na AO: Šampionka Vimbldona uništena za 77 minuta!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 03:12

Jastremska počistila Vondrušovu – 6:1, 6:2

Prvi dan Australijan opena prošao je bez većih iznenađenja, ali smo drugog dana dobili jedno, i to poprilično veliko. Sedmi nosilac prvog grend slema u sezoni i aktuelna šampiona Vimbldona Marketa Vondrušova završila je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije za svega 77 minuta pošto je toliko bilo potrebno Dajani Jastremskoj da je pošalje kući.

Nije Čehinji Australijan open najomiljeniji turnir, uostalom samo je jednom stigla do osmine finala, ali je i pored toga malo ko mogao da joj predvidi eliminaciju na startu takmičenja, i to uz samo tri osvojena gema – 6:2, 6:1.

Izabrane vesti

Ipak, 23-godišnja Ukrajinka, inače 96. teniserska sveta, ušla je u meč bez prevelikog respekta prema rivalki i uz maksimalan rizik udarala po loptici najjače što je mogla. I mada je imala devet neiznuđenih grešaka više od Vondrušove, Jastremskoj se hrabra igra i te kako isplatila, a koliko je zapravo bila agresivna najbolje oslikava broj vinera. Napravila ih je Dajana čak 28 naspram svega pet Marketinih...

"Naravno da mogu da odigram i bolje od ovoga", prokomentarisala je uz osmeh Ukrajinka plasman u drugu rundu u kojoj će reket ukrstiti sa Varvarom Gračevom, 39. teniserkom sveta, koja je u prvom kolu savladala Janinu Vikmajer u dva seta (6:3, 6:4).

Za razliku od šampionke Vimbldona, osvajačica US opena za prošlu sezonu Koko Gof bila je sigurna u prvom kolu. Amerikanka je na startu turnira u Melburnu savladala Anu Karolinu Šmidlovu za 61 minut (6:3, 6:0) i zakazala megdan sa sunarodnicom Karolinom Dolhajd.



tagovi

Australijan open 2024Marketa VondrušovaDajana Jastremska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara