Ivana Jorović (Star Sport)
Ivana Jorović (Star Sport)

Jorovićeva namučila 150. pozicija bolje rangiranu teniserku, ali stala u prvom kolu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 22:24

Koštali je nedovoljno dobar servis i čak 41 neiznuđena greška

Završila je Ivana Jorović takmičenje u prvom kolu Rolan Garosa iako je ozbiljno namučila preko 150 pozicija bolje rangiranu Terezu Martincovu. Odolevala je Čehinji gotovo dva sata, ali je na kraju ipak morala da se pomiri sa petim uzastopnim porazom, trećim kada je reč o međusobnim okršajima - 2:0 (6:3, 7:6).

Srpska predstavnica se poprilično mučila sa servisom, ali deluje da su na kraju presudio odnos vinera i neiznuđenih grešaka. Čehinja je imala 22 direktna poena, uz 21 grešku, a iako je Jorovićeva u 27 navrata slala neodbranjive udarce, meč je završila sa čak 41 neiznuđenom greškom.

Izabrane vesti

Igralo se bez brejka do šestog gema prvog seta kada je 255. na VTA listi dozvolila Martincovoj da joj oduzme servis. Jasno je bilo da je brejk nemonovan jer je u prethodna dva servis gema Jorovićeva odbranila čak pet brejk lopti. Međutim, u narednom gemu uzvratila je istom merom, a onda ponovo dozvolila 94. teniserki sveta da osvoji gem na njen servis, nakon čega je u narednom gemu uspela da privede set kraju. Statistika kaže da nije moglo da bude drugačije jer je u prvom delu igre ubacivala samo 50 posto prvog servisa, a na drugi osvojila 5/19 poena.

U narednom setu takođe je bilo maratonskih gemova, Jorovićeva je već u uvodnom dozvolila brejk, a potom oduzimanja servisa nije bilo sve do osmog gema - usledila su tri vezana brejka. Dva u režiji srpske teniserke i jedan Čehinje. Meč je otišao u taj brejk, sve je prštalo od mini-brejkova, ali je Jorovićeva ipak morala da čestita protivnici na trijufmu nakon što je uspela da spasi jednu meč loptu.

U narednoj rundi Martincova će se sastati sa Amerikankom Džesikom Pegulom koja je eliminisala kineskinju Žu.


tagovi

Ivana JorovićIvana JorovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara