Kako je samo Medvedev okrenuo Čilića: Od 0:2 do 3:2, dominacija u poslednjem setu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 21:48

Rus se spasio ispadanja sa Vimbldona, ali...

Bio je drugi teniser sveta Danil Medvedev na ivici eliminacije sa Vimbldona. Gubio je sa 0:2 u setovima od Marina Čilića. Ali, u nastavku je izašao neki drugi Danil na teren i potpuno preokrenuo meč. Zaigra je brutalan tenis i sa 6:3, 6:3 i čak 6:0 u poslednjem setu počistio danas odličnog Čilića. E, toliko je opasan Medvedev! Na kraju je slavio sa 6:7, 3:6, 6:3, 6:3, 6:2!

U pojedinim poenima, posebno u petom setu, pokazao je brutalno visok nivo tenisa koji može da se poredi sa Đokovićevim. Doduše, takav slučaj je bio i u Australiji, pa je poznato kakav je ishod bio u finalu.

Izabrane vesti

U poslednja tri seta Medvedev je dopustio dva brejka Čiliću i to prilično bezopasna jer je već imao ubedljivu prednost u oba slučaja. Servirao je za 6:0 u trećem setu, ali je na kraju morao da se zadovolji sa 6:2.

Zaslužio je i hrvatski teniser velike aplauze sa tribina jer je pošteno namučio drugog nosioca i doveo ga je na ivicu ispadanja. Ali, nedostajalo mu je snage za konačan udarac.

Ključno je bilo to što Medvedev nije dopustio Čiliću da povede sa brejkom prednosti u trećem setu, već je sam stigao do 4:2 i tu je bila najava konačnog preokreta. Dokazao je Medvedev veliku psihičku stabilnost ovom pobedom. I tako ostavio mogućnost da se u četvrtfinalu sastane sa Rodžerom Federerom.

Medvedev će u osmini finala igrati protiv Huberta Hurkača, dok će Federer u toj rundi na Lorenca Sonega.

Rus je nedavno istakao da mu je ranije trava bila omiljena podloga, a da to više nije slučaj. Međutim, povezao je sedam uzastopnih mečeva na travi. I biće i dalje jedan od favorita za osvajanje Vimbldona.


tagovi

Danil MedvedevMarin ČilićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara