Nik Kirjos (Reuters)
Nik Kirjos (Reuters)

Kirjos udario po teniskim old-tajmerima: Đoković bi pojeo Samprasa živog

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 02:24

Australijanac poslovično bez dlake na jeziku

U bilo kom sportu, pa tako i u tenisu, nezahvalno je upoređivati aktuelne i bivše velikane, režirati u glavi njihove zamišljene duele, tvrditi ko bi pobeđivao i koliko ubedljivo. Ali kada ste Nik Kirjos i ne marite mnogo šta će reći javnost, onda vam je dijapazon tema o kojima možete da pričate neograničen.

Tako je kontroverzni Australijanac u velikom intervjuu za Atletik opleo po teniskim old-tajmerima i višestrukim grend slem osvajačima poput Borisa Bekera i Pita Samprasa. Amerikanca je iskoristio da predstavi razliku između ondašnjeg i današnjeg tenisa, te da uveliča Novaka Đokovića.

Izabrane vesti

“Igra je bila tako spora u ono vreme. Gledao sam Borisa Bekera i ne govorim da nisu bili kvalitetni u svoje vreme, ali reći da bi bili tako dobri danas je apsurdno. Tada su se snažnim servisima nazivali oni od 197 do 200 kilometara na čas. Ljudi poput mene serviraju 220 na sat konstantno i u uglove terena. Potpuno druga teniska igra", objasnio je Kirjos, a zatim je preočio kako bi se Sampras, vlasnik 14 grend slem trofeja i dugo vremena rekorder po broju nedelja na ATP listi (286), proveo u meču sa Novakom: “Ne govorim da ne bi pronašli svoj put, ali servis volej, raditi to danas sve vreme... Morali biste da servirate 220, jer ukoliko je brzina manja od toga, čoveče, Đoković vas živog pojede. Bukvalno vas pojede živog. Sećam se kada je Lejton Hjuit uništio Samprasa jedne godine na US Openu. To je bio prvi prototip čoveka koji je mogao da vrati servis. Učinio je da Sampras izgleda kao sr..e. А šta bi tek Đoković uradio nekome poput Samprasa. Bilo bi to čišćenje. Ako je Lejton to uradio, Đoković bi ga uništio. Pojeo bi ga živog."



tagovi

Nik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara