©Reuters
©Reuters

Kirjosovo trijumfalno ludilo: Pominjao Novaka, tražio diskvalifikaciju, pa uništio Cicipasa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 22:14

Skandalozne situacije obeležile okršaj između Australijanca i Grka - 6:7, 6:4, 6:3, 7:6

Meč treće runde Vimbldona između Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa neće biti upamćen samo zbog vrhunske igre dvojice tenisera, već zbog niza skandaloznih dešavanja tokom meča, u čemu su učestvovala obojica tenisera. Na kraju, ono što je najvažnije, u osminu finala je otišao Australijanac, koji je vodio bitku sa odličnim Grkom, glavnim sudijom, supervizorima, ali je na kraju pobedio posle nešto više od tri sata igre - 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7).

Kirjos je potpuno uspeo da iz iz balansa Cicipasa, koji je u najmanju ruku na meču bio na ivici diskvalifikacije. Jednom je direktno u telo gađao Kirjosa posle poena, dok je na kraju drugog seta udario lopticu direktno u pravcu publike, koja je čistom slučajnošću završila u zidu, između glava ljubitelja tenisa.

Izabrane vesti

Kirjos je potpuno poludeo nakon tog momenta, tražio je diskvalifikaciju protivnika i uporedio je sa situacijom sa US opena 2020. godine, kada je Novak Đoković eliminisan pošto je loptica pogodila jednu od linijskih sudija.

"To je diskvalifikacija! Jesi li ti glup ili šta? Možete da gađate publiku, zakačiti nekoga i ne budete diskvalifikovani? Sad neko mora da bude povređen? To je sramota", rekao je Kirjos glavnom sudiji tom prilikom.

Potom je usledio i žustar razgovor sa supervizorom turnira.

"Dovedite drugog supervizora, dovedite advokata. Šta se desilo na Novakom? On je jako udario lopticu, da li je bila povređena? O, Bože! Želim sve supervizore. Ne možete udarite lopticu u publiku, zakačite nekoga i ne budete diskvalifikovani", ponovio je Kirjos.

Iako je veći deo meča proveo razgovarajući sa gotovo svima na Centralnom terenu, Kirjos je to sve uspeo da pretvori u svoju prednost. Uništio je Cicipasu koncentraciju, a svu tu nervozu pretvorio u svoju snagu. Ona je posebno bila izražena u drugom i trećem setu, a posebno u taj-brejku četvrtog, kada je rešio meč u svoju korist posle 63 minuta igre.

Kirjos je prvi put došao među 16 najbolji na Vimbldonu od 2016. godine. Sledeći protivnik na turniru biće Amerikanac Brendon Nakašima, koji je izbacio Kolumbijca Danijela Riverosa.



tagovi

Nik KirjosStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara