Kraj za dvojicu Srba: Lajoviću jedan set, Kecmanoviću ukupno sedam gemova u porazima na startu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 21:21

Blede partije srpskih tenisera

Novak Đoković je rutinskom igrom prošao u drugo kolo Vimbldona, ali se danas naglo smanjio broj broj srpskih učesnika na najprestižnijem grend slemu. Filipu Krajinoviću, koji je još ranije odustao od takmičenja, pridružili su se Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Njih dvojica su prilično lako eliminisani na startu takmičenja od tenisera značajno lošijeg plasmana na ATP listi.

Lajović je dobio prvi set protiv Jana Čionskog, ali je potpuno potonuo nakon izgubljenog taj-brejka u drugom setu, posle čega je 164. teniser sveta rutinski stigao do slavlja - 5:7, 7:6(4), 6:2, 6:2. Miomir Kecmanović je razočarao u okršaju sa Dijegom Švarcmanom, protiv kojeg je osvojio samo sedam gemova na čitavom meču - 0:6, 3:6, 4:6.

Izabrane vesti

Od srpskih teniera, pored Đokovića, ostali su još Hamad Međedović i Laslo Đere, čiji su mečevi na programu u utorak.

Lajović je prvi set prelomio pri rezultatu 5:5, kada je osvojio treći brejk na melu i potom u narednom gemu iskoristio prvu set loptu. Drugi set se igrao 55 minuta, Lajović je gubio sa 1:3, ali je kasnije uspeo da se uzdigne, spasi jednu set loptu i izbori taj-brejk. Ipak, tamo je Čionski poveo sa 4:1 i potom došao do izjednačenja.

Britanac je taj trenutak maksimalno iskoristio da preokrene situaciju u svoju korist, pa je naredna dva seta dobio ukupno 63 minuta igre.

Dijego Švarcman je od početka pa do sredine trećeg seta demonstrirao silu protiv Kecmanovića. Omaleni Argentinac, trenutno 98. igrač na ATP listi, prvi set je rešio za 31 minut, bez izgubljenog gema, dok je drugi trajao 17 minuta duže (6:3). Delovalo je će Argentinac biti ubedljiv i u trećem setu, pošto je napravio dva uzastopna brejka i poveo sa 4:0, ali se Kecmanović konačno probudio i krenuo da uzvraća.

Usledila su četiri vezana gema 41. igrača na planeti, iz izjednačenje, ali je posle velike borbe u petom gemu Švarcman napravio brejk i došao do prilike da servira za pobedu. Iskoristio je meč loptu i prošao u drugo kolo Vimbldona.


tagovi

Dušan LajovićMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara