©Reuters
©Reuters

Kraj za šampiona US Opena: Kirjos potvrdio da je noćna mora za Medvedeva

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 04:35

Australijanac eliminisao branioca titule posle dva sata i 56 minuta igre i plasirao se u četvrtfinale

Tri koraka pre zacrtanog cilja Danil Medvedev je okončao takmičenje na US Openu, a bolji od branioca titule bio je Nik Kirjos koji je četvrtim trijumfom u pet međusobnih duela potvrdio da je noćna mora za ruskog tenisera - 7:6 (13), 3:6, 6:3, 6:2.

Medvedev je na US Open stigao sa jasnim ciljem da odbrani titulu i iskoristi izostanak prošlosezonskog finaliste Novaka Đokovića, a da je odlučan u nameri da ponovi prošlosezonski uspeh nagovestila su prva tri duela tokom kojih nije izgubio ni set, međutim četvrti korak ispostavio se i kao poslednji jer je bolji od trenutno prvog tenisera sveta bio Nik Kirjos.

Izabrane vesti

Ekscentrični Australijanac uspeo je da savlada jednog od favorita za trofej na aktuelnom grend slemu posle dva sata i 56 minuta igre i tako se plasira u četvrtfinale gde će snage odmeriti sa još jednim Rusom - Karenom Hačanovim.

Maratonski prvi set posle sat i četiri minuta borbe pripao je Kirjosu u taj-brejku koji je okončan rezultatom 13:11. Mogao je Kirjos da posao u prvom setu završi i znatno ranije s obzirom da je već u drugom gemu imao dve brejk šanse koje nije iskoristio, kao i da je u šestom gemu uspeo da dođe do prvog brejka, ali je Medvedev odmah odgovorio ribrejkom.

Ispušten set nije se negativno odrazio na branioca trofeja koji je podigao nivo igre i sa dva brejka vrlo brzo stigao do vođstva 5:1 u gemovima. Jednim osvojenim gemom na servis rivala Australijanac je uspeo da produži život u drugom setu, ali ne i da izbegne izjednačenje.

Povratak Medvedeva nije uzdrmao Kirjosa kojem je jedan brejk u trećem setu bio dovoljan da ponovo dođe do vođstva. Medvedev je osvojivši prv gem na svoj servis u četvrtom setu ostavio utisak da ga rasplet nije poremetio, međutim prvi teniser sveta ubrzo potom je poklekao pred rivalom koji je sa dva brejka vezao pet gomova, a potom rutinski duel priveo kraju.

Večerašnjom pobedom Kirjos se ujedno i osvetio Medvedevu za poraz na Australijan Openu, jedinom prethodnom susretu na nekom od grrend slemova. Naredni izazov Australijskog tenisera očekuje u utorak protiv Hačanova koji je bio bolji od Karenja Buste.


tagovi

Danil MedvedevNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara