Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović ostao bez polufinala, zaustavio ga 60. reket sveta

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.01.23. | 18:30

Kraj za srpskog tenisera u Indiji...

Korak napred, nazad dva. I tako kroz čitavu karijeru. Od toga nije odstupio Filip Krajinović ni na turniru u Puneu. Imao je srpski teniser nekoliko šansi da stekne prednost u prvom setu, u narednom mu se nudio Benžaman Bonzi, ali je Beograđanin poklone odbijao i propustio je Francuza u polufinale - 2:0 (7:6, 6:4).

Filip Krajinović je na turniru u Indiji bio šesti nosilac, otvorio mu se put do završnice posle poraza finskog tenisera Emila Rusuvurija, što ispostaviće se nije bila slučajnost. Bonzi je skinui skalp dvojici favorita, prijala je uloga autsajdera 60. reketu sveta, i za finale će igrati protiv Botika van de Zandšulpa

Izabrane vesti

Izgubio je srpski teniser posle dva sata igre i velike borbe, spasao je čak deset brejk-lopti, ali je loše reagovao u finišu oba seta. Nije pružio adekvatan odgovor kada se meč lomio. U prvom setu se iščupao, uveo meč u taj-brejk i u njemu u dva navrata vodio. Prokockao je prednost, ispustio dva vezana servisao i otežao sebi posao. 

Gubitak seta poljuljao je Filipa Krajinovića, na startu narednog je dopustio rivalu da mu oduzme servis. Bonzi je momentalno stekao prednost, zatim je još jedanput napravio brejk, međutim, nije u miru uspeo da privede meč kraju. Uporan je bio srpski teniser, dva puta pretio, ali do kraja u potpunosti nije anulirao zaostatak. Tri brejka prenosti bila su previše za povratak.


tagovi

Filip KrajinovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara