Foto: Starsport
Foto: Starsport

Krajinović posle preokreta do četvrtfinala Londona

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 21:57

Srpski teniser bolji od Sema Kverija 4:6, 6:3, 6:4

Filip Krajinović se plasirao u četvrtfinale tuurnira u Londonu nakon što je savladao Sema Kverija u tri seta 4:6, 6:3, 6:4.

Srpski teniser uspeo je da posle preokreta i 97 minuta borbe savlada Amerikanca i zakaže duel sa lokalnim teniserom Rajanom Penistonom.

Izabrane vesti

Krajinović je odlično otvorio susret i posle gema na svoj servis bez izgubljenog poena u narednom je imao brejk šansu koju nije realizovao, a nakon što je zaustavio nalet rivala Kveri je uhvatio ritam i odgovorio brejkom u petom gemu. Jedan gem na servis rivala bio je dovoljan 121. teniseru sveta koji je potom prilično rutinski došao do prvog seta.

Suprotno od raspleta u prvom setu, Krajinović je u drugom od spasene brejk lopte na početku, podizao nivo igre do gema osvojenog na servis rivala pri rezultatu 4:3, te je potom lako novim gemom materijalizovao prednost i odveo susret u treći set.

Kao i u prethodna dva seta, i u poslednjem je jedan brejk bio dovoljan da donese prevagu, a napravio ga je Srbin u petom gemu te je posle Bruksbija savladao i drugog Amerikanca na prvom turniru na travi koji igra ove sezone. Sa druge strane, Kveri je posle odličnih kvalifikacija bez ispuštenog seta i pobede u prethodnom kolu nad Dijegom Švarcmanom prekinuo seriju od tri pobede i stavio tačku na učešće na turniru u Londonu.


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara