Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović posle preokreta i dvočasovne golgote do polufinala Kvinsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 19:11

Za plasman u finale igraće protiv boljeg iz duela Čilić – Rusuvori

Preokret je dugo ime Filipa Krajinovića na turniru u Kvinsu. Drugi meč zaredom srpski teniser krenuo je iz minusa, nadoknadio zaostatak i lošu igru na startu, i okrenuo vodu na svoju vodenicu. Posle Sema Kverija okrenuo je i britanskog igrača Rajana Penistona i plasirao se u polufinale Kvinsa – 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Preživeo je Krajinović domaćeg tenisera, izborio je polufinale i napravio iskorak na travnatoj podlozi. Nema Filip Krajinović zapažene rezultate na travi, na Vimbldonu nikada nije prošao prvo kolo i ovonedeljna izdanja na turniru u Londonu mogla bi biti nagoveštaj boljih rezultata. Krajinović je na terenu proveo nešto više od dva časa, a u tom interval spasao je 14 brejk lopti.

Izabrane vesti

Mučio se Krajinović kada je servirao, lako je Peniston dolazio do prilika da mu oduzme servis, ali ih nije koristio. Čak 12 od 14 takvih situacija rešio je srpski teniser u svoju korist, no onaj prvi pretrpljen brejk u prvom setu značio je gubitak tog seta. Kroz dve velike krize u uvodnom setu prošao je Krajinović neokrznut, nije mogao i kroz treću. Iskoristio je Britanac jednu od dve brejk lopte koje su mu se ukazale u devetom gemu i rutinski set priveo kraju. Razdrmao je Filipa Krajinovića, pogodio ga direktno u nerv.

Probudio se srpski teniser posle gubitka prvog seta, podigao je nivo igre, ali i tada se suočavao sa gubitkom servisa. Provukao se kroz iglene uši i dočekao šansu da napadne. U šestom gemu je uhvatio na krivoj nozi Rajana Penistona, a potom je odigrao dva gotovo besprekorna gema na svoj servis u kojima je izgubio samo jedan poen.

U odlučujućem setu obojica su držali svoj servis do petog gema, a onda – revija brejkova. Filip Krajinović je ugrabio prvu brejk loptu, ali stečenu prednost nije materijalizovao u narednom gemu. Dopustio je rivalu da mu uzvrati istom merom, Bratanac je vratio klackalicu u ravnotežu i raspao se. U naredna tri gema osvojio je samo dva poena, pa je Krajinović postao treći polufinalista i za plasman u finale igraće protiv boljeg iz duela Marin Čilić – Emil Rusovori. Drugi polufinalni par čine Mateo Beretini i Botik van de Zandšulp.


tagovi

Filip KrajinovićATP KvinsATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara