Filip Krajinović (Reuters)
Filip Krajinović (Reuters)

Krajinović zaslužio treći set, ali ipak poklekao pred 12. teniserom sveta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 17:33

Janik Siner posle 102 minuta borbe zakazao četvrtfinale sa Stefanosom Cicipasom

Eliminisao je Filip Krajinović na startu mastersa u Rimu duplo bolje rangiranog Amerikanca Frensisa Tijafoa, zatim pobedio i sedmog tenisera sveta Andreja Rubljova, a na put do četvrtfinala 54. teniseru sveta stao je momak koji bi nakon nastupa u večnom gradu mogao među najboljih 10, Janik Siner. Nije se srpksi predstavnik obrukao pred krcatim tribinama centralog terena u Foro Italiku, posle bledog prvog seta u narednom je zaigrao znatno kvalitetnije i sigurnije, ali je u taj-brejku Siner, ipak bio za nijansu bolji - 0:2 (2:6, 6:7).

U prvom setu se Krajinović gotovo ni za šta nije pitao, ali koliko je dobro izgledao u narednom setu, nakon što je dozvolio Italijanu da povede 2:0 u gemovima, prava je šteta što nije uspeo da odvede meč u treći set. Početkom drugog perioda dozvolio je Sineru prvo da napravi, potom i da potvrdi brejk, a potom promenio ploču, osvojio 13 od narednih 14 poena i vezao tri gema. Mirisalo je da bi mogao da napadne, možda i oduzme servis rivalu, u šestom gemu imao je prednost 0:30, pa dva puta po 15:30 na servis protivnika, ali nije uspevao da se izbori za brejk šanus.

Izabrane vesti

U taj-brejku je Krajinović dozvolio rivalu dva mini-brejka i vođstvo 1:4, ali je rođeni Somborac ponovo pronašao prava napadačka rešenja i uz jednu neverovatnu, refleksnu reakciju na mreži uspeo da veže pet četiri poena i povede sa 5:4. Međutim, servis je izvrsno služio 20-godišnjaka iz Južnog Tirola koji je dva od 13 asova odservirao u taj-brejku. Neutralisao je Srbin prvu meč loptu, ali u narednoj je ponovo servis napravio razliku i u nastavku poena omogućio domaćem teniseru da pošalje lopticu u nebranjeni deo terena.

Krajinović će ostati 54. teniser sveta, dok će Siner u slučaju da u četvrtfinalu eliminiše Stefanosa Cicipasa, od ponedeljka skočiti sa 12. na 11. poziciju. Ako kojim slučajem bude osvojio turnir, sleduje mu sedmo mesto i najbolji renking dosadašnje karijere.




tagovi

Filip Krajinovićatp rimJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara