Krenulo je kako treba: Novak u tri seta do drugog kola Australijan opena

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.01.19. | 11:14

Đoković očekivano pobedom otvorio prvi grend slem sezone protiv Amerikanca Krugera, a za dva dana ga čeka susret sa Congom

Prvi reket sveta i prvi nosilac prvog grend slema sezone, Novak Đoković bez većih problema plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je u tri seta, rezultatom 6:3, 6:2, 6:2 i savladao Amerikanca Mičela Krugera koji je samo na mahove uspevao da pruži značajniji otpor.

Izabrane vesti

Iako se očekivala ovakva, ubedljiva pobeda u tri seta, nije sve krenulo kako treba za našeg asa pošto je odmah na početku doživeo brejk. Istina, odmah je i uzvratio, ali je čekao skoro do kraja prvog seta da ponovo otme servis pritivniku. Nakon toga je bilo mnogo lakše, Đoković je više igrao onako kako njemu odgovara, pritom očigledno pokušavajući da uvežba neke udarce i taktička rešenja, nego što se obazirao na nedoraslog protivnika. Razlika u klasi je bila očigledna sve vreme iako je simpatični Amerikanac, inače odlilan server, na mahove uspevao da izmami aplauze i publike na Rod Lejver areni i protivnika, posebno na početku zaključnog seta kada je pružio značajniji, ali nadasve jalov otpor.

U svakom slučaju, prilično solidna predstava našeg asa koji u ovoj sezoni ide na sve četiri grend slem titule u pokušaju da u budućnosti stigne i prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju titula na četiri najveća teniska turnira. Švajacarac ih trenutno ima 20, a Španac tri manje.

Novaka Đokovića u drugom kolu, koje će igrati za dva dana, čeka stari znanac i "ispisnik" Žo Vilfred Conga. Francuz, kojeg je Nole savladao upravo u finalu u Melburnu davne 2008. za svoju prvu od dosadašnjih 14 grend slem titula, je u prvoj rundi od Slovaka Martina Kližana rezultatom 6:4, 6:4 i 7:6 (5). Nole i Žo do sada su ukrstili rekete čak 22 puta i naš as vodi sa 16-6.

FOTO: Reuters


tagovi

Australijan openŽo Vilfred Conga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara