Dušan Lajović (Foto: Reuters)
Dušan Lajović (Foto: Reuters)

Lajović u prvom kolu završio učešće u Melburnu

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.01.23. | 06:13

Srbin izgubio od Denisa Šapovalova, uz jedan osvojen set

Srpski teniser Dušan Lajović se u prvom kolu Australijan opena sastao sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim. Posle nešto manje od dva i po sata borbem 20. nosilac turnira je savladao srpskog i eliminisao ga na samom startu - 3:1 (6:4, 4:6, 6:4, 6:1).

Imao je Lajović dobru šansu da izbaci Kanađanina, imao je brejk prednosti u trećem setu, ali ga je ispustio i to je prelomilo meč.

Izabrane vesti

Izgubio je Dušan prvi set, iako je imao brejk priliku već u prvom gemu, ali je i spasao četiri brejk lopte. Na kraju je ipak poklekao, izgubio gem na svoj servis i prepustio Šapovalovu prednost.

U drugom setu je daleko sigurnije servirao, a u petom gemu je konačno stigao do brejka. Nastavio je odlično da servira, pa je poravnao u setovima.

Napravio je srpski teniser brejk i u trećem setu, poveo sa 3:1, ali je Kanađanin uspeo da se izdigne, oduzme servis protivniku i novim brejkom vrati prednost u setovima.

Ostao je Lajović motivisan, trudio se, igrao agresivno, ali je na 1:1 u četvrtom setu propustio još jednu brejk priliku, a onda poklekao pri svom servisu, što je Šapovalovu otvorilo vrata ka pobedi. Kanađanin je novim brejkom stigao do prednost od 5:1 i sve je bilo jasno u Melburnu.


tagovi

Australijan Open 2023Dušan LajovićDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara