Đoković ulazi u dvoranu Bersi (© Reuters)
Đoković ulazi u dvoranu Bersi (© Reuters)

Lave, dobar si, ali kandže su tek počele da ti rastu, Bersi je Đokovićeva arena

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 10:53

Nole protiv Danca Runea u potrazi za sedmim trofejom na pariskom mastersu

Ono što je Melburn kad su u pitanju grend slemovi, to je Pariz kad je reč o turnirima iz Masters serije. Najviše puta na elitnoj pozornici osvajao je Australijan open, a jedan od turnira koji Novak Đoković obožava u rangu ispod je onaj u glavnom gradu Francuske, na njemu je šest puta podizao pehar, a danas ima priliku da uveća saldo.

Srbin će od 15 časova proveriti koliko je porastao Holger Rune impresivnih rezultata u Bersiju ove sedmice, međutim, niko u znamenitoj dvorani nije tako ubedljiv kao 35-godišnji Beograđanin. Bio je najbolji 2009, 2013, 2014, 2015, 2019. i 2021. Sa šest trofeja je najuspešnji takmičar na turniru od postanka, učesnik najviše finala (ovo će mu biti osmo, poražen je samo 2018. od Karena Hačanova), najviše je mečeva odigrao i dobio i sva je prilika da će još jedan, bez obzira što je finale i što je Danac napredovao.

Izabrane vesti

Bersi je Đokovićeva arena u kojoj se toliko vešto snalazi da je dobio i zahtevan polufinalni duel sa Stefanosom Cicipasom i tako potvrdio da je od leta u velikom zaletu i da mu je uprkos protoko vremena (a karijera se polako primiče kraju) glavni adut psiha. Posle silnih maltretiranja od početka godine, zabrane učešča na Australija openu i ulaska na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, Nole je od poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala naređao ravno 20 pobeda, osvojio Tel Aviv i Astanu, dogurao do finala Pariza i nema nameru da se zaustavi.

Makar preko puta bio predstavnik „buduće generacije“ – o tim talentima smo se naslušali bajki evo već deceniju, mada niko nije toliko dobar da bi uzdrma tron teniskih veličina kao što su Đoković, Nadal i penzionisani Federer – pa i Holgeru Runu svaka čast na onome što je uradio, ali deluje da baš neke velike šanse i nema.

Rune je takozvani mladi lav, naoštrio je kandže tako što je dobio četvoricu igrača iz TOP 10 (Hurkača, Rubljova, Alkaraza i Alijasima), dobacio do četiri finala (Sofija, Bazel, Bersi, uz titulu u Stokholmu), ali zna se ko je kralj teniske džungle.


tagovi

TenisNovak ĐokovićMasters ParizHolger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara