""
""

Lepa Karolina iz Odenzea

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.18. | 10:21

Od "najgoreg broja 1 u istoriji ženskog tenisa", preko pada na 74 mesto do šampionke Australijan opena i povratka na WTA tron

Kada su već navijači praktično digli ruke od nje, kada bukvalno niko nije očekivao da ponovo bude najbolja na svetu, a kamoli da osvoji taj toliko čekani grend slem, Karolina Voznijacki je zablistala.

Inat koji očigledno kola njenim venama, neverovatna upornost, ali i neupitno tenisko znanje konačno su joj, tek u 28. godini života dodelili status legende. Titula na Australijan openu koju je osvojila u napetom jučerašnjem finalu protiv Simone Halep tek joj je prva grend slem u karijeri. Ali ne verujemo i poslednja. 

Izabrane vesti

Atraktivna Dankinja čija su oba roditelje bili profesionalni sportisti u svoje vreme (majka Ana reprezentativna odbojkašica, otac Pjotr, kao i stariji brat Patrik fudbaleri) pretila je da postane još jedna izgubljena šampionka. Poslednjih sezona se više bavila poziranjem polunaga ili naga pred kamerama raznoraznih muških magazina. Samim, tim sakupila je dosta poena kod muške populacije, a onda se prenula i vratila teškom radu, nečemu što ju je odlikovalo na početku karijere. Takoreći - vratila se teniskim korenima. Jer kada ništa ne funkcioniše, to je definitivno najbolje rešenje što je i sama dokazala. Rad, rad, rad i samo rad. I na kraju se isplatilo, kao u narodnoj poslovici.

Šesta različita šampionka uzastopnih grend slemova šest godina je čekala da se vrati na prvo mesto WTA liste, osam i po godina nakon što ga je prvi put zaposela, u čemu je uspela podizanjem pehara u Melburnu. A pre samo godinu i po dana bila je 74. na svetskoj lestvici!

Ono što je Voznijacki uradila je nešto u čemu, npr nije uspela Jelena Janković ili pak Dinara Safina. Bile su prve, bile su dominantne, ali kada su krenule da padaju, sunovrat je bio nezaustavljiv. Ruskinja je veoma rano zbog frustracija i povreda okačila reket o klin, dok se naša Džej Džej i dalje bori, mada je trenutno povređena i ozbiljno razmišlja da i ona digne ruke. Karolina je uspela da ipak stavi "tačku na I" svoje karijere i sada bi hladne glave mogla da odmori do kraja života, Zaradila je i više nego dovoljno, mlada je, lepa i popularna. Sigurno lepoj Karolini iz Odenzea ne bi bilo teško da nastavi život obične devojke sada kada je konačno sprala sa sebe naziv "najgoreg broja 1 u istoriji ženskog tenisa".

POSLEDNJIH ŠEST GREND SLEM ŠAMPIONKI

US OPEN 2016 - ANGELIKA KERBER 
AUS OPEN 2017 - SERENA VILIJAMS
R. GAROS 2017 - JELENA OSTAPENKO 
VIMBLDON 2017 - GARBINJE MUGURUZA 
US OPEN 2017 - SLOUN STIVENS 
AUS OPEN 2018 - KAROLINA VOZNIJACKI

(foto: Action Images, Shutterstock)


tagovi

WTAPoljskaOtvoreno prvenstvo AustralijeKarolina VoznijackiDanskaAustralijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara