©Star Sport
©Star Sport

Loš dan za srpske tenisere: Ispali Krajinović, Kecmanović i Lajović

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 22:52

Naši takmičari završili svoja učešća u Monpeljeu, Dalasu i Kordobi

Loš dan za srpske tenisere. Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović u istom danu su završili učešće na svojim turnirima.

Krajinović je nakon eliminiacije Karaceva, prilično lako ispao od Italijana Lorenca Sonega u Monpeljeu (5:7, 1:6). Kakva-takva borba viđena je u prvom setu, gde je Srbin poklekao tek pri rezultatu 5:6, dok je u drugom sve rešeno za svega 29. minuta u korist Italijana.

Izabrane vesti

Kecmanović je u jednom trenutu imao sve u svojim rukama protiv Ekvadorca Emilija Gomeza u Dalasu. Vodio je sa 1:0 u setovima i priliku da sve reši u taj-brejku, ali nije uspeo, posle čega je došlo do potpunog preokreta i slavlja 102. igrača na planeti - 6:2, 6:7(4), 4:6.

U trećem setu je sve bilo otvoreno do rezultata 4:4, kada je Gomez napravio brejk, a onda na krilima tog poena došao do velikog slavlja.

Dušan Lajović nije imao lagan zadatak, s obzirom da je igrao protiv trećeg nosioca u argentinskoj Kordobi, Alberta Ramosa Vinolasa, što se videlo i na samom terenu. Srpski teniser je igrao kvlaitetno u prva dva seta, ali je nije imao snage u trećem, pa je morao da se oprosti od daljeg toka takmičenja - 4:6, 6:2, 2:6.

Prvi set je odlučen tek u desetom gemu, kada Lajović, drugi put na meču ostao bez svog servisa. U drugom setu je sve išlo onako kako je poželeo srpski teniser, koji je prevagu napravio pri rezultatu 4:2. Ipak, Lajović nije imao snage ni koncentracije da u istom stilu odigra i treći set. Iskusni Španac je napravio brejk pri vođstu od 3:2, a onda rutinski došao do prolaska u naredno kolo.


tagovi

Dušan LajovićMiomir KecmanovićFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara