©Reuters
©Reuters

Martin zna ko je pravi GOAT: Novak igra kako niko u istoriji nije

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 09:10

„Kada je na vrhuncu, nepobediv je“, kaže nekadašnji američki as

Verovatno će Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal biti u dubokoj starosti, a rasprave oko toga ko je od njih trojice najbolji svih vremena (GOAT) će još trajati.

Iako srpski as ima najmanje grend slem trofeja od sve trojice, što većina uzima kao glavni argument u toj raspravi, nije baš malo teniskih stručnjaka, bivših i sadašnjih igrača, koji smatraju da je Đoković iznad Federera i Nadala.

Izabrane vesti

Jedan od njih je Tod Martin, nekadašnji američki teniser, finalista Ju Es opena, ali i nekadašnji trener Novaka Đokovića. Od njihove saradnje prošlo je više od deset godina, a najbolji teniser sveta je tek nakon toga poleteo do zvezdanih visina.

Bez imalo sujete, Martin tvrdi da nikada nije video da neko igra tenis kao Đoković poslednjih godina. Za njega nema ni trunke dileme ko je istinski GOAT.

Kada je Novak u elementu, kada je siguran u sebe, kada se oseća prijatno na terenu, kada je psihički miran i fokusiran, nepobediv je kao niko nikada pre njega. On igra kako niko nikada nije, po mom mišljenju“, rekao je Tod Martin.

Tod MartinTod Martin

Tu se, naravno, nije zaustavio na komplimentima.

Njegove atletske mogućnosti nisu sa ove planete. Njegov ritern je daleko bolji nego što ga je iko ikada imao, ali da naglasim, daleko bolji od svih. Niko kao Novak nije u stanju da vrati toliko lopti i da neutrališe protivnički servis. Radio sam s njim i znam da kada je fokusiran, ima stav da može da prođe kroz zid. Istina je da nije uvek sto odsto fokusiran, ali kada jeste, a videli smo to mnogo puta, čak ne mora ni da odigra maestralno da bi pobedio“.

Priznaje i Martin da publika kada bira između trojca Đoković – Federer – Nadal najmanje je na strani srpskog tenisera.

Jedna od lepota života je što život nije uvek fer. Novak je našao put kako da više ne bude „treći točak“ što se tiče navijačkog pogleda na svet“, zaključio je Tod Martin.


tagovi

Novak Đokovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara