(©Reuters)
(©Reuters)

Miomirov senzacionalni obrt – 6:0 za osminu finala i sudar sa Alkarasom

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 08:16

Pao Tomi Pol – 3:2

Imaće Srbija dvojicu tenisera u osmini finala Australijan opena! Posle Novaka Đokovića veliki proboj na prvom grend slemu u sezoni napravio je Miomir Kecmanović, koji je senzacionalnim preokretom izbacio Tomija Pola i zakazao sudar sa Karlosom Alkarasom.

Kecmanović je gubio 1:2 u setovima od američkog tenisera, suočio se sa dve meč lopte u taj-brejku četvrtog seta, a kada je uspeo da ih odbrani i da izjednači na 2:2, u petom je demolirao Pola sa 6:0! Na koncu posle tačno četiri sata igre – 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0) i Miomirov prolaz u osminu finala.

Izabrane vesti

Biće to drugi put Kecmanoviću da igra u četvrtoj rundi Melburna, isto je dobacio 2022. godine, kada ga je zaustavio Gael Monfis. Zanimljivo, srpski as je i tada usput izbacio Tomija Pola, u drugom kolu.

Sada će Miomira čekati pakleno težak zadatak, okršaj sa drugim teniserom sveta Karlosom Alkarasom, koji se nije ni oznojio danas protiv Kineza Šanga, koji mu je predao meč na početku trećeg seta, a prva dva je izgubio sa po 6:1.

Iako je Tomi Pol 14. teniser sveta, nekako po igri i te kako leži Kecmanoviću. Ovo je bio njihov peti međusobni susret i četvrta pobeda srpskog tenisera. Ovaj trijumf će doneti Miomiru veliki skok na ATP listi, za 19 mesta i vratiće se među prvih 50. Ali, njegove su ambicije mnogo veće:

„Najvažnije mi je, ono što najviše želim, da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Godinama sam već oko 30-50. mesta, dosta mi je toga, želim da se probijem. Radio sam mnogo, dokaz su i ova tri meča, spreman sam“, poručio je Kecmanović posle pobede.

Pa, neka se spremi i Karlos Alkaras...


tagovi

Miomir KecmanovićAustralijan open 2024Karlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara