Nadal bez milosti do polufinala Australijan opena i Cicipasa

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.01.19. | 13:06

Španac pregazio i mladog Tijafoa i ušao među četiri najbolja u Melburnu bez izgubljenog seta

Rafael Nadal ove godine na Australijan openu gazi bez milosti. Pet mečeva, pet čistih pobeda bez izgubljenog seta na putu do polufinala. 

Ovog jutra nije imao milosti ni prema mladom, 20-godišnjem Amerikancu Frensisu Tijafou kojeg je savladao za samo sat i 47 minuta neravnopravne bitke na Rod Lejver stadionu u Melburnu rezultatom 6:3, 6:4 i 6:2. pokazavši još jednom pripadniku "nove teniske generacije" gde mu je, barem za sada mesto. A to je daleko ispod najboljih, slično kao što je u trećoj rundi "naučio pameti" australijskog tinejdžera Aleksa de Minora.

Izabrane vesti

"Obožavam da igram na ovom terenu, uvek se dobro osećam i publika je uglavnom uz mene. Veoma sam srećan što sam stigao do polufinala, a da nisam izgubio set. To mi zaista mnogo znači i jedva čekam sudar sa Cicipasom. On poslenjih godinu dana igra vrhunski, osvojio je neke turnira, stigao je ovde do polufinala pobedivši i Federera. Daću sve od sebe da ga zaustavim", izjavio je Nadal.

Španac je u odličnoj formi iako je tek u Melburnu otvorio sezonu zbog probelma sa povredama zbog kojih se povukao sa nekolio turnira pred prvi grend slem sezone. To što je odigrao prilično kratke i nenaporne mečeve daje i njemu, ali i nama za pravo da ga proglasimo za najvećeg favorita grend slema kojeg je osvojio 2009. godine.

FOTO: Reuters


tagovi

Rafael NadalStefanos CicipasFrensis TijafoAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara