Rafa Nadal (©Reuters)
Rafa Nadal (©Reuters)

Nadal se prerano opustio, ali upisao lični rekord - 18 uzastopnih pobeda na grend slemovima

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 22:08

Španac u četvrtfinalu Vimbldona ide na Frica, koji ga je ove godine pobedio u finalu Indijan Velsa

U prva dva seta Rafael Nadal dozvolio je Botiku Van de Zandšulpu samo jednu brejku loptu. Ništa više od toga. Sigurno je servirao i osvajao gemove, uz brejkove za 6:4 u prvom i 2:0 i 6:2 u drugom setu osmine finala Vimbldona.

Ruka je Špancu prvi put u današnjem meču zadrhtala na startu trećeg seta, što je Holanđanin iskoristio da mu oduzme servis-gem i povede, ali već u narednom je usledio odgovor. Potom i nova serija poena za vođstvo Nadala 5:2. I onda, umesto već viđenog kraja - buđenje 24. igrača na svetu. Kao da je Rafa već počeo da razmišlja o četvrtfinalu i osveti Tejloru Fricu za ovogodišnji poraz u Indijan Velsu. Imaće priliku za to, ali stigao je do nje nešto dužim putem od očekivanog, kroz taj-brejk trećeg seta.

Izabrane vesti

Uspeo je Van de Zandšulp da dobije gem na svoj servis za 3:5, ali onda i da napravi još jedan brejk. Počeo je Nadal da greši u tim trenucima, a Holanđanin da igra kao da je meč tek počeo. Uvelo ih je to u taj-brejk, a i tamo je bilo kao na klackalici. Imao je Rafa tri meč lopte na 6:3, međutim, ponovo je Botika odgovorio i izjednačio. I tek onda je Nadal odsvirao kraj, za ukupnih 6:4, 6:2, 7:6 (8:6).

Bila je ovo njegova 18. uzastopna pobeda na grend slemovima, što mu je i lični rekord. Počeo je osvajanjem Australijan opena (sedam pobeda), zatim i Rolan Garosa (opet sedam) i trenutno je na četiri u Londonu. Ako se revanšira Fricu, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Nik Kirjos - Kristijan Garin.


tagovi

Rafael NadalVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara